QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Plzeňská policie zaznamenala v jeden den hned několik řidičů pod vlivem drog i alkoholu

16.04.2024 12:24

Plzeňští policisté se zabývají několika případy protiprávního jednání v souvislosti s řízením motorových vozidel.

DSC02103

K prvnímu případu došlo v pátek 12. dubna 2024 kolem půl druhé ráno v ulici Mozartova. Policisté tady zastavili a kontrolovali v rámci běžného výkonu služby 30letého muže, který řídil vozidlo značky Škoda Octavia. Muže následně vyzvali k podrobení se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek.

"Ten ukázal policistům pozitivní výsledek na amfetamin/metamfetamin. Při silniční kontrole navíc hlídka při lustraci v evidenci řidičů zjistila, že muž má platný zákaz řízení motorových vozidel a to až do konce června roku 2025," uvedla policejní mluvčí.

K dalšímu případu protiprávního jednání došlo následující den v půl třetí odpoledne. 46letý řidič osobního vozidla nezvládl zřejmě vlivem požitého alkoholu řízení a při vyjíždění z kruhového objezdu v ulici Na Roudné se střetl s vyvýšeným středovým ostrůvkem. Nadýchal tři a půl promile.

O půl hodiny později zastavili policisté v Motýlí ulici v rámci běžného výkonu služby řidičku vozidla autoškoly provádějící výcvik. Při silniční kontrole se 38letá žena podrobila na výzvu policistů dechové zkoušce na alkohol a testu na návykové látky. "Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin," okomentovala mluvčí policie.

Plzeňští policisté se případy nadále zabývají a připomínají, že u nás platí nulová tolerance, a že alkohol ani jiné návykové látky za volant nepatří. "Jízda pod vlivem těchto látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči svým jednáním ohrožují nejen svůj život, ale především zdraví a životy ostatních účastníků silničního provozu," uzavírá mluvčí policie.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy