QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Plzeňští policisté objastnili vloupání do zaparkovaných vozidel

08.04.2024 13:43

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 36letého muže, kterého obvinil ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž se zaměřil na zaparkovaná vozidla.

DSC05279

"Podle dosud zjištěných skutečností se obviněný muž během dvou měsíců vloupal do 16 vozidel a poškozeným způsobil celkovou škodu za bezmála 100 tisíc korun. Ve většině případů se jednalo o vozidla, která stála zaparkovaná na zahradě u rodinných domů a nebyla uzamčená," uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie. Obviněný muž měl tak snadný cíl. Překonat oplocení pozemku, vniknout do nezabezpečeného vozidla a odcizit věci uvnitř automobilu.

Většinou se jednalo o peněženky s finanční hotovostí a s platebními kartami. Pouze v několika případech odcizil například navigaci, tablet nebo sluneční brýle. "S odcizenými platebními kartami následně provedl desítky plateb v různých prodejnách a desítky pokusů o zaplacení nebo o výběry z bankomatu," uvedla mluvčí.

Díky skvělé operativní činnosti plzeňských policistů a na základě vyhodnocených zajištěných stop se podařilo obviněného muže usvědčit. "Usnesení o zahájení trestního stíhání mu bylo doručeno do věznice, kde si odpykává trest za již dříve spáchanou obdobnou majetkovou trestnou činnost," dodala Michaela Raindlová.

Nedávejte zlodějům šanci. Zaparkovaný automobil u domu na zahradě neznamená, že je chráněn před zloději. "I v tomto případě platí poučení: „Auto není trezor.“  Při odchodu od vozidla zkontrolujte, zda jste ho řádně zajistili, uzamkli a nenechali otevřená okénka. Nenechávejte ve vozidle žádné cenné věci, ani když odcházíte na malou chvíli. Pokud zjistíte, že vám z vozidla bylo něco odcizeno, nikdy s ním nemanipulujte, mohli byste zničit případné stopy. Vše neprodleně oznamte Policii České republiky na linku 158, nebo na nejbližší obvodní oddělení," apeluje mluvčí policie.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy