QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Spadla klec! TOXI tým vypátral v Plzeňském kraji pět dealerů drog - FOTKY

03.04.2024 17:32

Policistům ze služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Tachov, Územního odboru Plzeň - venkov a Městského ředitelství policie Plzeň se podařilo vypátrat a zadržet několik dealerů drog.

toxi tým_0424_PČR (1)
toxi tým_0424_PČR (1)toxi tým_0424_PČR (2)toxi tým_0424_PČR (3)toxi tým_0424_PČR (4)toxi tým_0424_PČR (5)toxi tým_0424_PČR (7)toxi tým_0424_PČR (6)

„Na případech pracovali policisté z takzvaných TOXI týmů ve spolupráci s ostatními složkami policie. TOXI tým je součástí služby kriminální policie a vyšetřování a je složený ze zkušených vyšetřovatelů a vybraných kriminalistů, kteří společně tvoří významnou složku boje proti drogové kriminalitě,“ vysvětluje Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Jejich úkolem je odhalovat nelegální laboratoře (tzv. varny) a výrobce drog, pěstírny a pěstitele rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku, současně také eliminovat činnost dealerů a distributorů přípravků obsahujících tyto látky a zjišťovat osoby, které jim v této protiprávní činnosti pomáhají.

Na základě provedených šetření, zjištěných skutečností, zajištěných důkazů a další precizní operativní činnosti ve spolupráci s dalšími složkami policie se policistům podařilo napříč Plzeňských krajem usvědčit pět distributorů drog.

Tachovský TOXI tým ve spolupráci s dalšími policisty zadržel v rámci dvou policejních akcí tři osoby, které měly na svědomí distribuci omamných a psychotropních látek.

„V prvním případě policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 38 a 43 let, kdy podle dosud zjištěných skutečností nakupoval mladší z nich pervitin, který pak dále prodal nejméně 28 osobám. Těm poskytl více než 160 gramů této drogy,“ uvedla policejní mluvčí.

Muž měl u sebe při zadržení plastový sáček s metamfetaminem a při domovní prohlídce u něj poté kriminalisté nalezli další plastový sáček tentokrát se suchým rostlinným materiálem.

Starší z obviněných mužů obchodoval s pervitinem minimálně od prosince loňského roku až do letošního března. Drogu si opatřoval od prvního obviněného a dále ji pak distribuoval.

„Při druhé policejní akci tachovští kriminalisté zadrželi 40letého muže, který si opatřoval pervitin a ten dále distribuoval dalším osobám. Při domovní prohlídce u něj policisté nalezli sáčky s pervitinem a přes půl kilogramu marihuany,“ uvedla Michaela Raindlová.

Další skvělou práci odvedli policisté z Územního odboru Plzeň venkov. „V tomto případě obvinili teprve 18letého muže, který podle dosud zjištěných skutečností prodal od loňského března v nejméně 95 případech marihuanu za několik tisíc korun a v nejméně 10 případech drogu pervitin,“ vyčíslila mluvčí policie a dodala, že mladík si měl drogu dokonce sám vyrábět.

Při domovní prohlídce u něj policisté nalezli sušinu rostlinného materiálu, která je nyní předmětem dalšího zkoumání.

Posledním obviněným je 33letý muž z Plzně. Ten prodal nejméně sedmi lidem během několika měsíců desítky gramů pervitinu a desítky gramů marihuany. Přišel si tak na více než 60 tisíc korun.

„Drogy prodával na různých místech našeho krajského města. I v tomto případě kriminalisté obviněného muže zadrželi a usvědčili a to díky výborné operativní činnosti policistů z plzeňského TOXI týmu a dalších složek policie,“ uzavřela Michaela Raindlová, mluvčí policie.

V případě prokázání viny hrozí obviněným mužům až pět let odnětí svobody.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24