06.06.2024 7:34
05.06.2024 14:52 05.06.2024 16:04
Ve výkopu na jižním Plzeňsku došlo k zavalení muže. Na místě zasahují všechny složky IZS
Na území obce Klášter na jižním Plzeňsku zasahují všechny záchranné složky. Silnice je uzavřena.
05.06.2024 12:25
FOTKY: Na plzeňském náměstí probíhá extrémní závod. Hasiči si v něm sáhnou na dno sil
Ve středu 5. června obsadili náměstí Republiky v Plzni hasiči. Koná se zde jubilejní 10. ročník extrémní soutěže Pohár ředitele HZS PLK v disciplínách TFA.
S Andreou v kuchyni: Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a šunkou
Máme pro vás další recept! Zkuste s Andreou výbornou úpravu vepřové papenky. Plněná panenka je na přípravu velmi jednoduché jídlo. Můžete plnit vším, co máte rádi.
Já dnes zvolila kombinaci mozzarelly, sušených rajčat a schwarzwaldské šunky, což mám velmi v oblibě. Bohužel jsem neměla čerstvou bazalku, ve skleníku už mi pomrzla, a tak jsem se musela spokojit s petrželkou. Ale vy klidně přidejte bazalku, pokud máte.
Na přípravu budete potřebovat:
1 očištěnou vepřovou panenku
pár plátků sušené šunky
1 mozzarellu
hrst sušených rajčat naložených v oleji
petrželka nebo bazalka
pepř a sůl
olej
trochu koncentrovaného vývaru do šťávy ( popř.demi glace ), můžete použít i malé množství bílého vína
kousek másla a cca 1KL hladké mouky
Postup přípravy receptu:
Maso opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran dohněda, z každé strany asi 1 - 2 minuty. Poté panenku zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů na cca 8 - 10 minut (podle velikosti panenky).
Z pánve slijeme přebytečný olej, výpek podlijeme silným vývarem (můžeme nejprve trochou bílého vína, které necháme odpařit) a redukujeme. Opepříme a kousek másla a trošku hladké mouky utřeme a utvoříme z něj kuličku, kterou necháme ve šťávě rozpustit. Vytvoří se nám šťáva krémové konzistence.
Panenku vyjmeme z trouby, zbavíme provázku a nafilírujeme (nakrájíme na plátky). Podáváme se šťávou a přílohou dle libosti.
Další recepty na blogu V kuchyni vždy otevřeno
foto a recept: Andrea Motlíková