QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kultovní muzikál West Side Story poprvé v Plzni! Přípravy běží naplno - FOTKY

28.03.2017 14:01

Milovníci muzikálů, a to těch skutečně legendárních, si už na jaře přijdou v Plzni na své. Přípravy West Side Stpry běží naplno a vypadá to na velký úspěch. Vstupenky už jsou v prodeji!

Příběh inspirovaný nesmrtelnou Shakespearovou tragédií Romeo a Julie, hudba geniálního skladatele Leonarda Bernsteina a náročná taneční čísla. To je West Side Story, který patří k naprosté špičce už desítky let. V letošním roce ho poprvé uvidí i fanoušci muzikálů v Plzni, a to v podání plzeňského muzikálového souboru.

Muzikál letos slaví 60 let od svého vzniku. U tétom příležitosti se příběh tragické lásky dvojice mladých milenců – Američana Tonyho a Portoričanky Marii – na pozadí nenávistného souboje mládežnických part domácích Tryskáčů a portorických přistěhovalců Žraloků o nadvládu nad newyorskými ulicemi rozehraje na Nové scéně.

Hudební fajnšmekři se mohou těšit na nezapomenutelné hity jako "Amerika“, "Maria“ nebo "Já jsem hezká“. Plzeňské publikum tak stoprocentně čeká mimořádný zážitek. Přípravu muzikálu mají totiž v rukou ti opravdu nejpovolanější. "Inscenaci připravuje trojice renomovaných tvůrců: režisér a šéf souboru muzikálu DJKT Lumír Olšovský, dirigent Kryštof Marek – mimo jiné aktuální držitel Českého lva za hudbu k filmu Masaryk – a choreograf Marek Zelinka, známý zejména díky svému vítězství v televizní soutěži StarDance," informuje DJKT.

V hlavních rolích West Side Story se představí plzeňské muzikálové hvězdy Pavel Režný, Kateřina Falcová či Soňa Hanzlíčková Borková, kromě nich ale i přes tři desítky dalších mladých talentovaných umělců jak ze souboru muzikálu DJKT, tak hostů z celé republiky.

Premiéra se odehraje v sobotu 13. května na Nové scéně. V květnu se odehrají ještě tři představení, a sice 16., 23. a 26. května. Vstupenky už jsou v prodeji a k mání jsou i přes internet zde.

FOTO: DJKT

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24