Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Sedlec drží tradice, chystají Sedlecké máje

17.05.2011 9:15

V Sedlci u Starého Plzence na jižním Plzeňsku drží tradiční zvyky. V sobotu 21. května proběhnou v této malé obci kousek od Plzně Sedlecké máje. Chybět nebude dudácká muzika ani tradiční průvod krojů.

masopust Sedlec 007

Na jižním Plzeňsku v Sedlci, malé obci kousek od Plzně, dodržují tradiční zvyky a baví se přitom všichni obyvatelé. I tuto sobotu 21. května je přichystána falší akce pod názvem Sedlecké máje.

Krojovaný průvod vyjde od hasičské zbrojnice za doprovodu dudácké muziky z Mrákova. Nebude chybět dobrá nálada a všem, kteří otevřou vrátka, muzikanti zahrají a tanečníci si zatančí s hospodyní či pánem domu a také je osobně pozvou na odpolední program.

Odpolední program 14,30 u areálu hasičské zbrojnice

- vystoupí dětský soubor Úslaváček z LŠÚ Starý Plzenec
- zahrají mladí harmonikáři
- zahraje a zatancuje soubor Rokytka z Rokycan
- do 20 hod budou vyhrávat mrákovští muzikanti
- po 20. hodině se o dobrou náladu postará Standa Kluzák mladší

Pro ty, kteří se přijdou pobavit, bude připraveno i občerstvení, sedlecké již tradiční domácí koláče, grilované klobásky, bramborová buchta, vychlazené pivko a další pochoutky. Každý, kdo se zúčastní, si určitě najde v programu i v občerstvení něco dle své chuti.

Že se v Sedlci umí bavit, to si prohlédněte v článkuTradiční masopustní průvod se vyvedl v Sedlci - FOTOREPORTÁŽ.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT