QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Letiště Staňkov se otevírá veřejnosti, po celý víkend bude bohatý program

26.08.2016 14:09

Letiště ve Staňkově se otevírá po roce veřejnosti. Připraven je po celý víkend bohatý program pro milovníky létání i pro rodiny s dětmi. Tak hurá za zážitky.

plzeneske letecke dny (7)

Vloni to bylo přesně 70 let, co se letiště ve Staňkově otevřelo. Od té doby slouží milovníkům létání. I vy se můžete podívat do zákulisí leteckého provozu. Místní aeroklub přichystal opět po roce Den otevřeného letiště. Konat se bude již tento víkend 27. - 28. srpna. Připraven je bohatý program.

"V sobotu a v neděli je stejný program. K vidění budou ukázky akrobatů a větroňů. Uvidíte modelové létání se stíhačkami atd.," řekl QApu Lubomír Oulík z letiště Staňkov s tím, že vstupné na letiště je dobrovolné.

Chybět nebudou ani parašutisti, za akrobatickou show se na nebi na staňkovském letišti podepíše reprezentant v letecké
akrobacii a mistr ČR 2016 Karel Kuthan se svým strojem YAK 52M. "Je to člověk, který nalétal více jak 4000 hodin s hlavou v oblacích z toho 250 hodin se zemí nad hlavou," uvedl Lubomír Oulík. Návštěvníci uvidí také akrobatické ukázky letounu Extra 300, Bellanca Decatlon.

Návštěvníci mohou absolvovat nezapomenutlený vyhlídkový let. "Budeme provádět vyhlídkové lety na historickém stroji Antonov AN 2, jde o pověstnou Andulu, tam jsou ještě staré sedačky. Dále na letounech Cessna 172 a také bude možné absolvovat vyhlídky na bezmotorovém stroji Blaník L23 a Bergfalke 2," uvádí dále Lubomír Oulík.

Pokud máte rádi adrenalin můžete absolvovat vyhlídkový let s mistrem akrobacie Jirkou Durasem na stroji Bellanca Decatlon nebo tandemový seskok. Aeroklub ve Staňkově nezapomíná ani děti. "Na své si určitě přijdou i děti, pro které jsme připravili ukázku hasičského útoku dobrovolných hasičů z Holýšova a jako zábavu mají připraveny atrakci - skoky do pěny. Nebude chybět skluzavka, skákací hrad a další atrakce. Občerstvení je zajištěno a počasí objednáno. Takže se těšíme u nás ve Staňkově," usmívá se Lubomír Oulík.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24