QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Letní prázdniny budou na Kašperku nabité akcemi

02.07.2016 10:57

V rámci cyklu Oživená historie se dozvíme více o bylinkářství. Na hrad míří divadelní spolek Kašpar. Chystají se i tajemné noční prohlídky a tvořivé dílny.

Kašperk_upraveny

V rámci cyklu Oživená historie seznámí Karel Ešner o tomto víkendu zájemce s konkrétními bylinkami a jejich využitím se středověké medicíně i v současné době. Kromě toho přidá informace o základních pravidlech přežití v přírodě.

"Dalším nezapomenutelným zážitkem budou noční prohlídky ve dnech 14. – 16. července. Nepřehlédnutelně dokonalý a všestranně nadaný dobrodruh, kryptozoolog, objevitel a záhadolog Mstislav Mřenka se vrátí na hrad Kašperk a ani tentokrát to nebude jen tak. Tentokrát ho nezvratné důkazy vedou k objevu století, ba snad tisíciletí. Je totiž dost možné, že základní kámen hradu je legendárním templářským pokladem,“ uvádí hlavní průvodce na Kašperku Filip Petlička.

Návštěvníci se dočkají i oblíbeného divadla v hradním paláci v podání spolku Kašpar pod vedením režiséra Jakuba Špalka. „Letos uvedeme hned tři představení. 29. – 31. července to bude nesmrtelná klasika Romeo a Julie. Následovat bude 2. – 4.  srpna klasika tentokrát francouzská, a to Cyrano. "Nakonec se vrátíme k Shakespearovi a tragédii Othello ve dnech 5. – 6. srpna,“ dodává Filip Petlička.

Na Kašperku proběhnou i tvořivé dílny zaměřené na zpracování ovčí vlny a výrobu loutek pod vedením Zdeňky Ánandí Barfussové. Ty se uskuteční  7., 14. a 28. července a 4.,11. a 25. srpna. 

FOTO: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24