Tisíce dobrovolníků uklidí Česko! Zapojí se i lidé v Plzeňském kraji

17.03.2024 17:41

Necelý měsíc před hlavním termínem 11. ročníku dobrovolnické akce Ukliďme Česko evidují organizátoři již 2500 nahlášených akcí. Téměř dvě stovky z nich se budou konat v Plzeňském kraji.

uklidmecesko_ilustrační

Každý rok jsou úklidové dny dva - jarní a podzimní. Hlavní termín jarních úklidů připadl letos na sobotu 6. dubna, kdy budou desítky tisíc dobrovolníků opět uklízet v lesích, obcích a městech, podél komunikací, ale také na řekách, či v chráněných územích. 

I když je hlavní termín pro letošní jaro sobota 6. dubna, úklidy budou probíhat i později, kdo by to nestihl o víkendu po Velikonocích. A celá akce není jen o uklízení odpadků, proto součástí většiny úklidů je i společenská část, nebo doprovodný program. 

Pokud chcete odlehčit přírodě a udělat dobrý skutek, podívejte se do mapy úklidů ZDE a vyberte si ve svém okolí ten svůj, ke kterému se připojíte.

Kde se například bude v Plzeňském kraji uklízet?

Plzeňsko

Úklid trasy NS Stará Plzeň a kupci a území NKP Slovanského hradiště Hůrka - 23. března 09:00 - sraz účastníků 9:00 u Lidového domu na Malé Straně (část obce Starý Plzenec)

Jarní úklid s dobrovolníky z TOTEMu 2024 - 4. dubna 16:00 - sraz před hlavním vchodem SPŠD Plzeň Karlovarská 99

Domažlicko

Úklid podél pozemní komunikace OTOV-PAŘEZOV-ŽDÁNOV - 24. března 07:00 - sraz u OÚ Pařezov

Ukliďme lesy - pojďme společně během jarní procházky uklidit les a lesní cesty. Po úklidu bude účastníky čekat zasloužená odměna - 6. dubna 09:00 sraz u skladu dříví u odbočky na Českou Kubici.

Rokycansko

Ukliďme Mirošov - po celý víkend budou pytlomaty umístěny u sokolovny a u pivnice Na Zastávce v Mirošově - úklidová vycházka se bude konat 6. dubna - sraz u sokolovny ve 14:00

Ukliďme Rokycany - úklid začíná od mostu v Čapkově ulici, pokračuje přes park Na Prachárně, dále k tenisovým kurtům a dále po cyklostezce do Kamenného Újezdu - 5. dubna 08:00 - sraz bude v 8.30 hod v Čapkové ulici (pod mostem)

Klatovsko

Ukliďme Albrechtice a Sedlo - 6. dubna 09:00 - sraz u obecního domu

Ukliďmě Dolany a okolí - úklid okolí cyklostezky a pangejty k ostatním nejbližším obcím - Malechov, Svrčovec, Balkovy, Řakom, Komošín - 7. dubna 14:00 - sraz na hřišti v Dolanech

Ostatní akce, které se v Plzeňském kraji budou konat, naleznete na mapě ZDE

Přidat se k velkému jarnímu úklidu, ať už k organizátorům či dobrovolníkům, může opravdu každý. ,,Odpadky z našich lesů či měst a obcí samy nezmizí, proto děkujeme všem, kteří pomáhají," dodávají na závěr organizátoři akce ze spolku Ukliďme Česko.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24