QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vernisáž v Galerii Hess představí Plzeňanům výjimečná díla Jitky Větrovské

25.03.2024 16:25

Česká výtvarnice Jitka Větrovská bude v galerii v Plzni na Roudné vystavovat svá umělecká díla. Chystá se slavnostní vernisáž, na které se můžete s umělkyní osobně potkat.

Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (8)
Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (8)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (1)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (2)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (3)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (4)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (5)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (6)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (7)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (9)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (10)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (11)Jitka Větrovská_pozvánka 0324_archiv umělce (12)

Vernisáž výstavy s názvem MEZI NEBEM A ZEMÍ se bude konat ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň v úterý 2. dubna od 17:30 hodin. Využijte příležitosti seznámit se s touto neobyčejnou ženou osobně a prohlédnout si se sklenkou výborného vína její obrazy plné minerálů, přírodních i duchovních motivů.

Jitka Větrovská nedělá reprodukce, každý obraz je originál. „Maluji převážně technikou suchého pastelu a gelovými pery. Do některých obrazů vkládám minerály i jiné přírodniny,“ říká rodačka z Prahy, která již roky žije a tvoří v Klášterci nad Ohří.

„Narodila jsem se a žila po většinu života v Praze. Nyní žiji i pracuji v klidnější lokalitě podhůří Krušných hor, která lépe vyhovuje mému současnému životnímu nastavení.“

Prostředí, ve kterém nyní umělkyně žije a tvoří, se odráží i na její tvorbě.

Mezi častými tématy najdete přírodní motivy, abstrakci, duchovní tématiku, znamení zvěrokruhu, posvátnou geometrii, hudební tématiku i naše zvířecí přátele. „Inspirací jsou mi v poslední době převážně přírodniny, které nalézám ve svém okolí, jejich nekonečná dokonalost je pro mne závazkem, jen ji podpořit výtvarným provedením,“ prozrazuje Jitka Větrovská, která je držitelskou značky regionálního produktu Krušnohoří „Krušnohorské minerály v pastelech“.

„Velmi si vážím bohatství a rozmanitosti forem přírody a těší mě, že s tím vším mohu nyní být ve velmi těsném kontaktu a také kousek této krásy zakomponovat do svých obrázků,“ říká.

Umělkyně svá díla vystavuje pravidelně po celém tuzemsku. „Pravidelně vystavuji několikrát do roka po celé naší vlasti a mé obrazy můžete nalézt jak v galeriích, obchůdcích, tak na mnoha dalších turisticky atraktivních místech,“ říká Jitka Větrovská. „Majiteli mých obrazů jsou i významné osobnosti našeho kulturního a politického života. Jedná se například o náš prezidentský pár, Jaroslava Svěceného nebo plzeňského biskupa Tomáše Holuba, který přislíbil účast na mé vernisáži.“

Nenechte si ujít příležitost a zúčastněte se vernisáže ve Vinotéce Galerii Hess i vy!

Výstava potrvá do 26. dubna, otevírací doba Vinotéky Galerie Hess je pondělí až pátek 10:00 až 17:00.

Foto archiv Jitky Větrovské

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24