QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Manévry kvůli Baníku! V rukou policistů skončilo pět fanoušků Ostravy

30.04.2016 17:06     30.04.2016 21:49

V sobotu dorazili do Plzně obávaní fanoušci Baníku Ostrava. Policie přijala bezpečnostní opatřní. Po utkání Viktorky s Baníkem se to neobešlo bez incidentů. Přinášíme aktuální informace!

FOTO_QAP_CZ (3) FOTO_QAP_CZ (3)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (23)FOTO_QAP_CZ (21)FOTO_QAP_CZ (25)

Plzeň v sobotu ovládla mimořádná policejní opatření. Už dopoledne byli policisté, zejména ti dopravní, v pohotovosti kvůli svěcení biskupa a závodu Predator Run. Odpoledne pak museli vyrazit do terénu i těžkooděnci. Do Plzně totiž dorazily stovky fanoušků Baníku.

První část fanoušků z Ostravy dorazila na hlavní vlakové nádraží zhruba v 16 hodin. "Vlakem přicestovalo odhadem kolem dvou stovek fanoušků. Policisté v současné chvíli situaci monitorují a dohlíží na bezpečnost. Zatím nemáme hlášené žádné problémy," řekl k probíhajícímu opatření mluvčí policie Jan Koželuh ve zhruba 17 hodin. 

Těžkooděnci doprovodili část fanoušků na nádvoří pivovaru, další skupinky se nicméně rozešly do města. "Očekáváme, že auty by mělo přijet ještě zhruba dalších dvě stě fanoušků," doplnil policejní mluvčí. Nakonec ale tolik fandů z Ostravy ani nedorazilo.

Na dopravu zejména v okolí pivovaru, na křižovatce u Jána a kolem stadionu dohlíží dopravní policisté. Ti museli usměrňovat provoz jen při průchodu fanoušků z podchodu od nádraží k lávce k pivovaru. V souvislosti s utkáním museli fanoušci, kteří se vydali ke stadionu auty, počítat s omezenou kapacitou Rychtářky a vozy nechávat na záchytných parkovištích dál od stadionu.

Aktualizace 21:47:

Fanoušci Baníku odjeli z Plzně v drtivé většině vlaky a autobusem kolem deváté večerní. Bez incidentů se to ale neobešlo. "Evidujeme dva případy fyzického napadení. V jednom případě jsme omezili na osobní svobodě pět osob a jejich jednáním se dále zabýváme," potvrdil mluvčí policie Jan Koželuh. K potyčce mělo dojít krátce před 21. hodinou na křižovatce ulic Sirkova U Prazdroje.

Policie bude nadále monitorovat také situaci ve městě, kde se očekávají oslavy po zisku titulu FC Viktoria Plzeň. Více zde.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24