QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Martin Stránský v roli kmotra! Pokřtil nového průvodce po výletech Plzní - FOTKY

02.02.2017 12:55

Vydavatelství a nakladatelství Starý most přišlo s knižní novinkou zejména pro rodiny s dětmi. Průvodce "Plzeň a okolí pro děti" pokřtil známý herec Martin Stránský.

DSC05929
DSC05929DSC05915DSC05919DSC05922DSC05923DSC05925

Plzeňské vydavatelství a nakladatelství Starý most přišlo s novým průvodcem po výletech v Plzni a nejbližším okolí v závěru loňského roku. Novinka se stala hned velmi oblíbenou a teď se dočkala i slavnostního křtu. Role kmotra se zhostil známý plzeňský herec Martin Stránský.

O tom, že mu role kmotra právem patří, svědčí i fakt, že nová publikace ho nadchla v podstatě hned, jak se dostala na pulty obchodů. "Myslím, že je to taková dobrá inspirace pro dny, kdy člověk úplně třeba neví, kam vytáhnout děcka. Není to navíc jen suchá faktografie, mně se líbí, že jsou tam zahrnuté i legendy a fotky. Musím říct, že mě upoutala hned. Já jsem se od toho poprvé zvedl asi po dvou a půl hodinách a vůbec toho času nelituji," řekl při křtu, který se odehrál symbolicky v Muzeu loutek, Martin Stránský.

Oblíbený herec se svěřil, že sice průvodce moc nevyhledává, konkrétně v tomto případě už jich ale koupil několik. Jeden výtisk dokonce pro svoji tchýni. "Spíš se nechávám různě inspirovat, ale když jsem to objevil na Vánočních trzích, tak jsem si řekl, že je to i výborná pomůcka pro moji tchýni, kterou jsme teď přistěhovali z Valašska. Nemusím jí všechno vysvětlovat, ukážu jí to a může vyrazit s děckama na výlet," vysvětluje hrdý táta dvou kluků.

A kam vyráží sám Martin Stránský na rodinné výlety? "Kluci jsou ještě malí, tak se to snažíme dělat zajímavé. Obrážíme nejen zoologickou, ale i okolí Plzně, kde jsou zajímavé statky a pohádkové lesy, kde se děcka vyřádí. Já jsem třeba svoje dětství strávil tak, že jsme s našima jezdili po hradech a zámcích. To hodlám praktikovat i se svými dětmi, ale na to jsou kluci ještě moc malí, takže to nějaký pátek ještě bude muset počkat," uzavírá novopečený kmotr.

DSC05925

"Plzeň a okolí pro děti" přináší popis čtyř stovek, kam se můžete s dětmi vydat na výlet v Plzni a jejím okolí. Čtenáři v knize najdou tipy na vycházky nebo vyjížďky k historickým památkám, přírodním zajímavostem, místům, která se zapsala do dějin nebo jsou prostě jen turisticky krásná a atraktivní.

Průvodce navíc ke konkrétním místům připojuje i desítky pověstí a legend, takže o zábavu bude postaráno nejen samotným výšlapem. Publikace je rozdělena do dvanácti kapitol podle lokalit, obsahuje i doporučené trasy, tipy na dětská hřiště a prolézačky i možnosti občerstvení. Součástí knihy je 650 fotografií a 12 map, které usnadní plánování výletů a orientaci v terénu. Kniha je koncipována tak, aby místa byla dostupná pěšky, na kole či městskou hromadnou dopravou.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24