QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Měsíční předpověď: Přelom května a června bude teplý, pak se ochladí

23.05.2016 7:59

Podle nové měsíční předpovědi nás v příštích čtyřech týdnech čeká poměrně příjemné počasí. Zejména na přelomu května a června by mohlo být hodně teplo.

DSC01740

Podle nové měsíční předpovědi ČHMÚ budou příští čtyři týdny bez větších výkyvů a extrémů. Nadpůrměrné teploty nás budou provázet zejména v první polovině předpovídaného období, pak se má ochladit. Srážkově budou příští čtyři týdny průměrné.

"Předpokládáme, že období od 23. května do 19. června 2016 bude jako celek teplotně průměrné. V nejbližších dvou týdnech očekáváme poměrně teplé počasí s teplotami mírně nad hranicí dlouhodobých průměrů. V dalších 2 týdnech by teploty měly v průměru pozvolna klesat, ale teplotně by se toto období mělo pohybovat na rozmezí mezi normálními a podnormálními hodnotami pro tuto roční dobu," informoval ČHMÚ.

Srážkově bude období celkově spíš průměrné. Spíš než trvalejší deště by nás měly provázet přeháňky a bouřky.

Bouřky na začátku týdne přinesou ochlazení, postupně se ale zase oteplí...

V pondělí nás čeká zpočátku jasno až polojasno, postupně ale bude spíš oblačno a do regionu mají dorazit silné bouřky i s kroupami. Zesílit by měl také vítr. Teploty se odpoledne dostanou na zhruba 21 stupňů.

V úterý bude oblačno až zataženo, občas se přidá déšť nebo přeháňky a objevit se mohou ještě i bouřky. Teploty v noci budou mezi 15 až 11 stupni, přes den mezi 18 až 22.

Středa bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, místy dorazí i přeháňky, ojediněle také bouřky. Ráno by se navíc mohly místy vyskytovat mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 13 až 9 stupňů, odpolední vystoupí mezi 19 až 23.

Velmi podobné to bude i ve čtvrtek a v pátek. Bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky a ráno ojediněle mlhy. V noci naměříme 13 až 9, přes den 21 až 25 stupňů. V pátek se teploty dostanou nejvýš až k 26 stupňům.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Koncem období přibývání oblačnosti i srážek. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, koncem období 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT