Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Centrální obvod rozšířil kapacitu 63. mateřské školy

10.02.2011 9:35

Na odloučeném pracovišti 63. mateřinky v ulici Karla Steinera v Plzni se dočkaly maminky rozšíření kapacity školky o jednu třídu už v lednu 2011. Umožnil to centrální obvod.

deti2

Centrální obvod Plzeň 3 dlouhodobě systematicky navyšuje počet míst v mateřských školách. Pro rodiče bylo jistě dobrou zprávou, že v roce 2011 se podařilo navýšit kapacitu již v lednu. Uspokojeno tak mohlo být téměř 30 dětí, které nebylo možné od září přijmout. Jde o školku v ulici Karla Steinera v Plzni.

"V prvních dnech tohoto roku jsme otevřeli novou třídu pro sedmadvacet dětí na odloučeném pracovišti 63. mateřské školy v ulici Karla Steinera," říká starosta centrálního obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach. "Pro novou třídu jsme zároveň vybudovali nové sociální zařízení a samozřejmě jsme třídu také vybavili nábytkem i hračkami," pokračuje starosta a dodává, že vybudování třídy a sociálního zázemí stálo centrální obvod 1 400 000 korun, vybavení třídy pak dalších 350 000 korun.

Od září budou moci přijmout mateřské školy na území centrálního obvodu Plzeň 3 více než 400 nových dětí. Přesné číslo bude známo, až budou uzavřeny zápisy do základních škol, protože teprve tehdy bude známo, kolik dětí skutečně nastoupí do prvních tříd a kolik dětí kvůli odkladu školní docházky zůstane v mateřských školách. Po zkušenostech z minulých let a podle věku dětí se dá předpokládat, že se v mateřských školách centrálního obvodu uvolní okolo čtyři sta dvaceti míst.

Centrální obvod se stará celkem o 11 mateřských škol a 5 jejich odloučených pracovišť, které jsou umístěny v šestnácti budovách s celkovou kapacitou1 480 míst. Nové třídy má od letošního roku kromě 63. mateřské školy také 70. mateřská škola.

Podání žádostí o přijetí dítěte do mateřské školy bude probíhat ve dnech 16. a 17. března v doporučeném čase mezi 14. a 17. hodinou. Zápisy budou dvoukolové.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství