QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladík kradl pouze nejdražší cigarety. Teď už je ve vazbě

22.08.2017 19:17

Kartony cigaret mizely z prodejen v Rozvadově. Zloděj je pak prodával pod cenou na tržnicích.

Banka-2011_03

Krádeže cigaret má na svědomí 25letý mladík. "Borským policistům se podařilo na základě provedeného šetření, zjištěných důkazů a vyhodnocení kamerových záznamů ustanovit pachatele krádeže kartonů cigaret, která se stala 10. srpna letošního roku v obci Rozvadov.  Pachatele při následné krádeži cigaret dne 15. srpna letošního roku v Rozvadově zadrželi pracovníci ostrahy a předali jej policistům. Ti  zjistili, že muž v Rozvadově kradl opakovaně v různých prodejnách a pokaždé odnášel kartony nejdražších cigaret, " uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

První krádež policisté evidují 24. června, kdy si  zloděj odnesl šest kartonů cigaret, o den déle si ze stejného obchodu odnesl čtyři kartony. Na konci června odcizil osm kartonů, 10. srpna pak zmiňovaných 10 kartonů cigaret a při poslední krádeži, 15. srpna, vzal jeden karton.

"Svým jednáním tak způsobil škodu v hodnotě nejméně 30 tisíc korun. Jak sám uvedl, výnos z prodeje cigaret, které pod cenou prodával zejména na tržnicích, byl jeho jediným zdrojem obživy,“ dodává mluvčí.

 Mladík už si vyslechl obvinění z  pokračujícího přečinu krádeže. "Jak vyšlo najevo, byl za stejnou trestnou činnost tento rok již dvakrát odsouzen k podmíněnému trestu chebským a karlovarským soudem. Proto i s ohledem na tuto skutečnost podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud 18. srpna akceptoval, a tak se muž nachází ve vazební věznici. Za opakované krádeže cigaret mu nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let,“ uzavírá Jiroušková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24