QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladík za volantem zazmatkoval, auto skončilo v příkopu - FOTKY

19.07.2017 9:45

Nejspíš i nedostatek zkušeností stojí za nehodou, při které došlo ke střetu dvou aut. Za volanty obou vozů přitom seděli mladíci, kteří mají poměrně čerstvé řidičáky. Na místo musela i záchranka.

4
4231

K nehodě došlo na křižovatce mezi obcemi Ohučov, Křenovy a Vránov na Domažlicku. Podle všeho měl svůj podíl na nehodě i nedostatek zkušeností.

"Dvacetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Peugeot 306 jel ve směru od obce Ohučov na obec Křenovy. Nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za vozidlem tovární značky Chrysler dvacetiletého řidiče, které jelo před ním a jehož řidič zpomalil z důvodů vyvolaných silničním provozem a odbočoval vlevo na obec Vránov. Řidič Peugeotu podle jeho vyjádření zazmatkoval, ve snaze zabránit střetu chtěl vozidlo Chrysler objet z levé strany, přičemž však došlo v levém jízdním pruhu ke střetu vozidel," popisuje mluvčí policie Dagmar brožová s tím, že s autem skončil mladík navíc v příkopu.

Nehoda se bohužel neobešla bez zranění a mladý šofér skončil v nemocnici, kam ho musela převážet záchranka. Veškeré okolnosti nehody policie stále šetří. Jisté je, že oba řidiči byli střízliví, dechové zkoušky na alkohol byly negativní. Škody se ale vyšplhaly celkem vysoko, odhadují se na zhruba 80 tisíc.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24