QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muzeum na náměstí v Plzni nabídne adventní dílny

08.12.2017 12:54

Národopisné muzeum Plzeňska nabídne veřejnosti tradiční adventní dílny. Větší skupiny by se měly předem nahlásit. Adventní dílny budou probíhat v příštím týdnu.

adventní dílny

Adventní dílny budou probíhat v muzeu na náměstí Republiky od 12. do 14. prosince vždy od 9 do 17 hodin. Návštěvníci si vyzkouší řadu technik při výrobě adventní a vánoční výzdoby.

"Návštěvníci dílen si mohou vyzkoušet výrobu ozdob z přírodních materiálů a papíru, dále také zdobení technikou dekupáže. I v letošním ročníku dílen se budou vyrábět máčené svíčky. Všechny výrobky je možné si zdarma odnést domů. Na místě bude probíhat prodej vánočních dekorací od zkušených výrobců," říká Romana Němečková ze Západočeského muzea.

Muzeum myslelo také na tradice a zvyky. K vidění tak budou i ukázky lidových zvyků jako je lití olova nebo pouštění ořechových "lodiček“. "Dílny jsou určeny pro žáky základních škol a rodiny s dětmi, ale i pro dospělé se zájmem o výtvarné techniky. Školní třídy a větší skupiny návštěvníků prosíme, aby se předem objednávaly na telefonním čísle 378 370 138," upozorňuje Romana Němečková.

Vstupné je 30 korun na osobu.

FOTO: Ilustrační foto – archiv ZČM v Plzni

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24