Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Křimicích vyroste Predator park. Nabídne běžecký okruh, OCR trasy i pumptrack

12.05.2024 10:42

V Křimicích vyroste Predator park. Jedná se o víceúčelový sportovní park, který bude určený pro širokou veřejnost.

Predator park_0524_Aleš Tolar
Predator park_0524_Aleš TolarPredator park_0524_Aleš Tolar1Predator park_0524_SVSMP

Stavba Predator parku je situována na pozemcích v prostoru při Vojanově ulici v Plzni - Skvrňanech. 

"Byla to zanedbaná lokalita mezi průmyslovým areálem Křimice, železniční tratí a sídlištěm Skvrňany. Křimický obvod, kam místo katastrálně patří, přišel s myšlenkou vybudovat zde pro lidi Predator park. Považuju to za výborný nápad, jak místu vdechnout život a rozšířit pro lidi z okolí možnost trávit aktivně volný čas," uvedl na sociální síti Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí, do jehož gesce spadá také Správa veřejného statku města Plzně.

Predátor park bude na ploše 10 tis. m2 koncipován a rozdělen do tří hlavních částí.

"První část je pěší/běžecký okruh. Druhou částí je OCR (obstacle course race – překážkový běh) – OCR trasy s překážkami a centrální cvičební konstrukce určená zejména pro tzv ,,street workout“. Tento prostor je vhodný pro dospělé," uvádí Správa veřejného statku města Plzně (SVSMP) s tím, že pro děti je v parku navržena skluzavka.

V třetí části se počítá s pumptrackem. "Jedná se o uzavřenou terénní trasu pro kola. Kolem celé areálu je vedena přírodní běžecká trasa. Tato trasa je vhodná pro širokou veřejnost a zároveň v případě závodů, či jakýchkoli událostí slouží jako cesta pro diváky," uvádí SVSMP.

V areálu jsou též navržené samoobslužné skříňky pro úschovu osobních věcí, kolostavy a lavičky, dále pak hygienické zařízení. 

V rámci projektu bude vybudováno veřejné osvětlení okruhu pro pěší umístěním 21 lamp.

"Odhadované náklady stavby: 12 mil. Kč + 5 mil. vybavení, stavba bude zahájena v jarních měsících roku 2024," uvádí SVSMP.

Foto zdroj FB Aleš Tolar a SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT