Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

22.05.2024 20:15

Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov

Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním

V Nezvěsticích čeká na řidiče dopravní omezení. První etapa oprav začíná

19.08.2022 11:49

Plánovaná oprava komunikace I/19 s názvem I/19 Nezvěstice začíná. Stavba je rozdělena na tři etapy. Stavební práce s sebou nesou dopravní omezení.

ilustrační foto RSD

Oprava průtahu obcí Nezvěstice začne v pondělí 22. srpna. Stavební práce jsou rozděleny do tří etap, které budou probíhat ve třech stavebních sezónách. „V letošním roce a během následujícího jara bude realizována oprava komunikace na zhruba 600 metrech v centrální části obce. Mimo rekonstrukce povrchu vozovky bude dále součástí stavebních prací například úprava chodníků, veřejného osvětlení, přeložka kanalizace a novostavba parkoviště v centru obce,“ uvedl Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Další etapy oprav budou probíhat v následujících dvou letech. Celková délka opravované silnice je téměř 1200 metrů. „V následujícím roce bude provedena oprava komunikace na okraji obce až k železničnímu přejezdu. V roce 2024 pak dojde hlavně k realizace nové okružní křižovatky na příjezdu do Nezvěstic ve směru od Plzně. Úprava vozovky v místě podjezdu pod železniční tratí je z rekonstruovaného úseku vyjmuta,“ upřesnil Koloušek.

Opravy za 89,6 milionu korun s sebou nesou dopravní omezení. „Po dobu stavby bude hlavní tah i nadále s omezeními průjezdný. Oprava bude prováděna po polovinách a provoz bude v místě prací veden jedním jízdním pruhem kyvadlově,“ popsal omezení mluvčí ŘSD.

 

Foto ilustrační, ŘSD

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT