QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Žena vypila savo! Zvracející ji objevili strážníci na náměstí - FOTO

12.07.2016 12:36

Podle všeho další záchranu života mají na svém kontě strážníci v Plzni. Přímo na náměstí Republiky si v úterý dopoledne všimli zvracející ženy. Skončila v nemocnici...

110448_1[1]

Záchranou mladé ženy skončila v úterý dopolední obchůzka strážníků přímo v centru města. Na náměstí Republiky si všimli ženy, která zvracela do odpadkového koše. I když její známí tvrdili, že je to jen z alkoholu, žena se přiznala, že vypila i savo.

Podivné skupinky si všimli strážníci před kavárnou na rohu s Pražskou ulicí. ženu, která zvracela do odpadkového koše, podpírali dva muži. Když se jich strážník zeptal, jestli je všechno v pořádku a zda nepotřebují pomoc, tvrdil jeden z mužů, že žena jen "přebrala".

Strážníkovi ovšem bylo během chvíle jasné, že situace je mnohem vážnější. "Strážník si však při komunikaci s paní všiml ženiny výrazné bledosti, zmatenosti a apatie. Proto ji usadil na lavičku, kde žena střídavě upadala do apatie a třásla se. Vzhledem k tomu, že jeden z mužů neustále narušoval vzájemnou komunikaci strážníka se ženou, přivolal si na pomoc další hlídku. Žena stále zmateně komunikovala a strážníkovi sdělila, že kromě alkoholu také požila čisticí prostředek savo," popsala Andrea Vlčková, prevetistka městské policie.

Ještě než na místo dorazila záchranka, provedli strážníci u ženy dechovou zkoušku, která skončila s výsledkem bezmála 1 a půl promile. "Do příjezdu zdravotnické záchranné služby se strážníci snažili s ženou komunikovat, udržovat ji v bdělém stavu a kontrolovat základní životní funkce. Po příjezdu zdravotnické služby žena ošetřena lékařem a poté převezena do zdravotnického zařízení," doplnila Andrea Vlčková.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT