QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Borech udeřili vykradači aut! Řádili hned v několika ulicích

21.11.2017 8:02

Hned na několika místech na plzeňských Borech v posledních dnech udeřili vykradači aut. Škody se zatím pohybují kolem sto tisíc, nejspíš budou ale ještě vyšší.

Výsledek řádění vandala_foto_PČR (3)

Plzeňští policisté aktuálně šetří přímo sérii případů vykradení aut na Borech. Zloději se zaměřili na vozidla hned v několika ulicích v průběhu víkendu a brali skutečně všechno, co v nich našli.

"Borští policisté zaznamenali během tohoto víkendu několik vloupání do zaparkovaných osobních motorových vozidel v Plzni, a to v ulici Presslova, Boettingerova, Černická, Radobyčická, Zámečnická, Radobyčická a Zikmunda Wintra. Neznámý pachatel násilím poškodil vyhlédnutý automobil, do kterého následně vnikl," potvrzuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Škody se šplhají hodně vysoko a vypadá to, že budou ještě vyšší. "Majitelé či provozovatelé zaparkovaných vozů přišli v jednotlivých případech o nářadí, přední kameru, pozorovací lovecký dalekohled, lovecké vybavení, osobní věci, cennosti a tašku s hračkami. V některých případech nemáme dosud stanovenou škodu na majetku. Svým jednáním pachatel nebo pachatelé způsobili zatím zjištěnou hmotnou škodu vyšší než 100 000 korun," dodává policejní mluvčí.

Policie zatím po pachatelích pátrá. V souvislosti s těmito případy navíc varuje, že zloději budou v tomto období nejspíš při chuti i dál. Na vykradače aut by si měli dávat pozor i lidé, kteří například míří do obchodních center za nákupy. Rozhodně by se v autech neměly nechávat žádné věci, a to ani v zavazadlových prostorech.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24