QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na hlavním tahu u Draženova zahynul osmnáctiletý řidič - FOTKY

06.12.2016 19:00     07.12.2016 8:10

Řidič osobního auta nepřežil srážku s nákladním vozem na silnici I/22. Na místě přistával vrtulník, ale mladíkovi už nemohl pomoci

2
24536789101112

Oba vozy se srazily čelně. "Při nehodě došlo ke smrtelnému zranění 18letého řidiče,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Na místě přistál záchranářský vrtulník, ale muž i přes rychlou pomoc svým zraněním podlehl. Podle mluvčího krajských záchranářů Martina Brejchy utrpěl řidič zranění neslučitelná se životem. O záchranu mladíka přitom bojovali skutečně všichni, kdo byli na místě. "Řidič osobního auta zůstal zaklíněn nohama ve vozidle, tělem vypadl na silnici. Hasiči na jeho vyproštění použili hydraulické zařízení. Současně s tím probíhala resuscitace, na které se podíleli všichni, kdo na místě byli - policisté, hasiči, posádky záchranné služby i letecké záchranky. Oživovací pokusy ukončil lékař, který konstatoval smrt," popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Následně měli hasiči dost práce i s odstraňováním následků nehody. "Kamion se převrátil na bok a vysypala se z něj převážená kukuřice do pole. Hasiči museli řidiči z kabiny pomoci ven. Vyvázl ale bez zranění. Z kamionu unikla do příkopu nafta. Hasiči odčerpali kaluž a zasypali skvrnu sorbentem," dodává mluvčí krajských hasičů.

Silnice byl během zásahu úplně uzavřená a provoz se podařilo obnovit podle informací hasičů až kolem půl jedenácté večer.

FOTO:HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24