Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Městská policie Plzeň varuje: Nezapomínejte zamykat svá vozidla, dáváte tím zbytečně příležitost zlodějům

09.08.2023 10:25

Poslední dny se doslova roztrhl pytel s případy, kdy strážníci Městské policie Plzeň museli řešit dostatečně nezabezpečená vozidla. Strážníci apelují na řidiče, aby vždy zkontrolovali svá vozidla.

koláž nezabezpečená vozidla_0823_MPP

Prostřednictvím oznámení, nebo během kontrolní činnosti odhalují strážníci čím dál tím častěji vozidla se staženými okénky, nebo v nich nachází klíčky ve dveřích či přímo v zapalování a z vozidel se tak stává doslova samoobsluha pro nenechavce.

Jedním z takových případů bylo nedělní oznámení, ke kterému vyjížděla hlídka v odpoledních hodinách na Doubravce. „Žena tu ve svém vozidle zapomněla klíče ve dveřích vozidla, a to ze strany spolujezdce. Strážníkům se posléze podařilo zkontaktovat řidičku, která si tak klíče mohla vyzvednout na služebně,“ uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Tereza Schliková.

Téhož dne si hlídka městské policie na opačném konci Plzně při kontrolní činnosti povšimla zaparkovaného motocyklu s postranním vozíkem a zde řidič ponechal klíčky přímo v zapalování. „Tomu, kdo by chtěl motocykl odcizit tak stačilo jen nasednout a odjet. K tomuto scénáři však nedošlo a strážníci na místě vyčkali do příchodu řidiče, který byl štěstím bez sebe, že jeho motocykl stále stojí na svém místě a slovy díků směrem k uniformám opravdu nešetřil,“ dodala mluvčí.

„Nedávejte zbytečně příležitost zlodějům a vždy si najděte čas na to, abyste zkontrolovali zabezpečení svých vozidel, ať už na delší dobu zaparkujete, nebo si jen odběhnete do nedalekého obchodu,“ uzavírá Tereza Schliková.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT