QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Malostranské se bude opět pracovat. Dotkne se to i MHD

09.10.2015 14:27

Od pátečního odpoledne čekají na řidiče opět komplikace na Malostranské ulici v Plzni. Opravovat se bude propadlá vozovka. Malostranská prošla rekonstrukcí vloni.

Malostranská_QAP_foto (1)

Na zhruba rok opravenou Malostranskou ulici v Plzni se opět objeví dělníci. Od pátečního odpoledne se psouští opravy propadlé vozovky u Škoda sport parku. Kvůli stavebním úpravám se přesunou i zastávky MHD a s omezením musí samozřejmě počítat i řidiči. naštěstí by se mělo jednat jen o víkendovou záležitost.

Propadlá vozovka u nájezdu do zastávky MHD u sportovního areálu se objevila poměrně brzy po dokončení rekonstrukce. Teď dojde na opravy. Práce by ale neměly zabrat déle než víkend a budou provedné v rámci reklamace stavby. V úseku u Škoda sport parku dojde během prací na snížení počtu jízdních pruhů a řidiči tak budou muset počítat s omezením. Vyblokovaný bude jeden jízdní pruh u zastávky MHD směrem na Slovany. Ve zbylé části komunikace se bude jezdit obousměrně.

Se změnami musí na víkend počítat také cestující MHD. Přesune se i zastávka MHD. "Z důvodu stavebních prací v prostoru zastávky MHD v ulici Malostranská dojde od 9. 10. 2015 od 16. hod. do 11. 10. 2015 do ukončení prací k přeložení zastávky „Vodárna“ (směr Slovany)," upozorňují dopravní podniky.

Kompletní rekonstrukce Malostranské, tedy hlavního tahu z Doudlevec na Slovany, odstartovala v dubnu loňského roku. Hotovo mělo být do srpna, nakonec se ale opravy protáhly až do listopadu. Celkem vyšla přestavba Malostranské, jejíž součástí byl i přesun zastívek MHD ke sportovnímu areálu a zástavbě domů, na víc jak 20 milionů.  V průběhu stavby řidiči při průjezdu Doudlevci zažívali skutečně kolapsové stavy. Kolony se ještě zhrošily, když se stavba protáhla a střetla se tak s uzavírkou nedalekého Tyršova mostu.

FOTO: ilustrační

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24