Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Policie odhalila další varnu pervitinu! Dealera chytili těsně po "vaření" - FOTKY

19.09.2016 18:41

Policisté odhalili v regionu další "soukromou" varnu pervitinu. Dealer tentokrát vařil z léků, které sháněl v místních lékárnách. Policisté ho zadrželi hned po uvaření poslední várky.

1
1324

Tentokrát spadla policejní "klec" na Domažlicku, kde měli policisté dealera v hledáčku už poměrně dlouhou dobu. Během té na 39letého muže shromažďovali nejrůznější důkazy. Ty ale nakonec soudci pro vzetí do vazby nestačily.

Podle výsledků vyšetřování se 39letý muž výrobou drog zabýval už od jara loňského roku. "Obviněný muž od května loňského roku do současné doby v obci Domažlice vyráběl pervitin z léků, které kupoval v lékárnách na Domažlicku. Celkem zakoupil pětačtyřicet balení s více než tisícem kusů léčiv obsahující pseudoefedrin, ze kterých poté vyrobil nejméně 13 gramů pervitinu," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Drogy sice prodával dál, část jich ale spotřeboval sám. "Naposledy ´vařil´ minulý týden, kdy bezprostředně po výrobě pervitinu byl zadržen domažlickými kriminalisty. Ti spolu se spisovým materiálem státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce však návrh státního zástupce neakceptoval, a tak je obviněný stíhán na svobodě," dodává policejní mluvčí.

Dealerovi teď hrozí až pět let vězení.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT