QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na přejezdu u Horní Břízy se srazil vlak s nákladním autem -FOTKY

17.07.2017 10:40     17.07.2017 19:21

Střet vlaku soukromého dopravce a nákladního auta zastavil v pondělí dopoledne provoz na železniční trati Plzeň - Žatec. České dráhy musely nasadit náhradní autobusovou dopravu.

4nvx0newrq.1200
4nvx0newrq.1200kyz02tik7s.800ov2bju47kz.1200

Ke srážce nákladního auta a vlaku došlo na přejezdu u Horní Břízy před desátou dopolední. Železniční nehoda se obešla bez zranění. Provoz na jedné z páteřních tratí v regionu musel být zastavený.

"Nehoda se stala na přejezdu mezi Horní Břízou a Kaznějovem. Doprava byla odkloněna ve směru od Kralovic na Mrtník, směrem od Plzně na Horní Břízu," řekla k nehodě mluvčí policie Martina Korandová.

Přerušený musel být provoz také na samotné železnici. České dráhy nasadily autobusy místo vlaků v úseku Horní Bříza - Kaznějov a Horní Bříza - Plasy.

Vyšetřováním nehody se dál zabývají jak policisté, tak drážní inspekce. "Policisté na místě provedli u řidiče nákladního automobilu i strojvedoucího dechové zkoušky na přítomnost alkoholu, které byly s negativním výsledkem. Dopravní nehodou, včetně zjištění, zda bylo v době dopravní nehody funkční zabezpečovací zařízení, se zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov. Na případu spolupracujeme i s drážní inspekcí," doplnila mluvčí policie Pavla Burešová.

Silnice I/27 byla zprůjezdněna od půl druhé odpoledne.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24