QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na tahači na dálnici shořela zbrusu nová auta - FOTKY

24.05.2016 9:46

Hned několik jednotek hasičů muselo v úterý v časných ranních hodinách vyjíždět na dálnici D5. U nájezdu u Benešovic začala na kamionu hořet úplně nová auta, škody se odhadují na 4 miliony.

P5240001
1234IMG_0858P5240001

Požár nákladního auta na dálnici D5 u nájezdu Benešovice zalarmoval hasiče krátce před třetí hodinou ranní. Na místo vyjeli jak hasiči ze Stříbra, tak z Tachova. Požár se ale šířil příliš rychle a nakonec se toho z nových aut příliš zachránit nepodařilo.

Nákladní vůz přepravoval na tahači tři nová auta, na přívěsu dalších pět. "Řidič kamionu se pokusil oheň uhasit hasicími přístroji, což se mu nepodařilo. Pohotově začal svážet přepravovaná vozidla, ale vzhledem k rychlému rozvoji požáru se mu podařilo zachránit z přívěsu pouze jedno. Při příjezdu jednotek z přívěsu, na kterém zůstala čtyři auta, šlehaly vysoké plameny. Hasiči na likvidaci požáru nasadili 2 proudy C s pěnou. Oheň se hasičům podařilo odříznout od tahače a dostat pod kontrolu za necelých deset minut od příjezdu na místo události," popsala zásah mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Veškeré okolnosti požáru se dál šetří, nicméně jasné je, že oheň vzplál v důsledku technické závady na levém kole přívěsu. V průběhu zásahu byla dálnice D5 průjezdná jen částečně.

Poměrně do dost závratných výšin se vyšplhaly škody, které oheň na nových vozech způsobil. "Škody se pohybují kolem 4 milionů korun. Odhadem 800 tisíc na přívěsu a zbylá částka na přepravovaných nových autech," dodává mluvčí hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24