QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie pátrá po dvojici teenagerů! Na útěku mohou krást

17.05.2016 11:36

V celostátním pátrání se octila teprve 15letá dívka a stejně starý chlapec z Plzně. Oba utekli ze zařízení v Hostouni. Policie po nich zatím pátrá bez výsledku a žádá o pomoc svědky.

Policie pátrá už několik týdnů po dvojici teenagerů, kteří utekli z výchovného zářízení na Domažlicku. Dívka i chlapec mají trvalé bydliště v Plzni. Pátraní je zatím ale bez výsledku.

Na seznamu celostátního pátrání se ocitla Nikola Serýnková a Lukáš Kovrzek. Dívka je vysoká zhruba 160 až 170 centimetrů a může působit starším dojmem, stejně jako mladík na útěku.

Dívka ze zařízení utekla už na konci března, chlapec pak o zhruba dva týdny později. "Dne 31. března 2016 bylo vyhlášeno celostátní pátrání po patnáctileté dívce, svěřenkyni výchovného ústavu Hostouň, a dne 14. dubna 2016 bylo vyhlášeno celostátní pátrání po patnáctiletém chlapci, rovněž svěřenci výchovného ústavu Hostouň. Domažličtí kriminalisté pátrají po obou mladých lidech, kteří utekli z výchovného ústavu. Klienti s nařízenou ústavní výchovou jsou podezřelí z provinění krádež," říká k pátrání mluvčí policie Dagmar Brožová. 

Policie teď shání svědky, kteří by při pátrání pomohli. "Policisté přijmou k hledaným osobám jakékoliv informace na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně," dodává policejní mluvčí.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT