Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Policisté zkontrolovali více než 900 vozidel

27.04.2010 15:07

Policisté prověřili v pondělí 26. dubna 926 vozidel. Rozsáhlá bezpečnostní akce se konala na celém území Plzeňského kraje a odhalila 255 přestupků.

spolecna-kontrola-vozidel

Během pěti hodin zvládli policisté nasazeni po celém Plzeňském kraji zkontrolovat 926 vozidel. Odhalili přitom 111 řidičů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost.

"Policisté se při akci zaměřili zejména na kontrolu dodržování nejvyšší dovolené rychlosti jízdy a na kontrolu toho, zda řidiči motorových vozidel dodržují další ustanovení vyplývající jim ze zákona o provozu na pozemních komunikacích," uvedla mluvčí policie Pavla Soukupová s tím, že přestupků odhalili přesně 255. "Nejvyšší dovolenou rychlost překročilo 111 řidičů, kterým policisté uložili blokové pokuty v celkové výši 123 500 korun."

Při akci byli opět odhaleni řidiči pod vlivem alkoholu. "U pěti řidičů prokázaly dechové zkoušky přítomnost alkoholu, přičemž nejvyšší hodnotu, a to konkrétně 1,16 promile, zjistili policisté u jednoho z kontrolovaných řidičů na severním Plzeňsku," poznamenala Soukupová a dodala, že například na Rokycansku zjistili policisté na základě provedené zkoušky u řidiče přítomnost jiné návykové látky.
Druhým nejčastějším přestupkem byl celkem ve 44 případech nevyhovující technický stav motorových vozidel. Zjištěny byly i další přestupky. 21 osob nebylo připoutaných, což policisté ohodnotili blokovými pokutami v celkové výši 7 500 korun.

Policisté z dálničních oddělení Svojkovice a Ostrov u Stříbra v úseku dálnice D5, která protíná Plzeňský kraj, dále mimo jiné zjistili, že dvanáct řidičů nemělo na vozidle umístěnou dálniční známku.
V podobných akcích hodlá Policie ČR v Plzeňském kraji pokračovat.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT