QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nasadili vlastní životy! Z hořícího auta zachránili řidičku dva svědci - FOTKY

11.07.2017 8:36

Tragédií mohla skončit havárie auta u Klenčí pod Čerchovem. Život těžce zraněné řidičky zachránila dvojice mužů, kteří ji vytáhli z hořícího auta!

3
324

K havárii osobního auta došlo v pondělí kolem páté hodiny odpoledne u Klenčí pod Čerchovem. Na místo vyjely dvě jednotky hasičů a samozřejmě záchranka. Zraněná řidička uvězněná v autě může ovšem za svůj život vděčit především dvěma svědkům, kteří ji z auta vytáhli ještě před příjezdem složek IZS.

"Auto skončilo asi v 2 metry hlubokém příkopu, kde narazilo čelně do stromu a převrátilo se na bok. Po nárazu začalo hořet. Řidičku z auta dostali dva náhodní svědci ještě před příjezdem jednotek a odnesli do bezpečné vzdálenosti od ohně. Po chvíli celé vozidlo vzplálo a oheň se rozšířil ještě na dva okolní stromy," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakubková.

Je naprosto jasné, že dvěma mužům žena skutečně vděčí za svůj život. "Bezpochybně se jednalo o hrdinský čin. Nebýt těchto dvou statečných mužů, kteří neváhali pro záchranu nasadit svůj život, těžce zraněná dívka by se sama z auta nedostala, neměla by šanci přežít," potvrzuje mluvčí krajských hasičů. Ženu přepravila záchranka do nemocnice v Domažlicích.

Hasiči nicméně i po záchraně dívky na místě zůstali a dál bojovali s rozsáhlým požárem, který auto nakonec kompletně zlikvidoval. "Hasiči použili dva vysokotlaké proudy a pro zvýšení hasebních účinků do vody přimíchali smáčedlo," dodává k zásahu Pavla Jakoubková.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24