QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nechte se inspirovat! První říjnový týden přinese na Tachovsku celou řadu akcí

01.10.2018 9:56

Slavnosti jablek, motorkářská vyjížďka i zajímavé přednášky. První říjnový týden bude na Tachovsku ve znamení celé řady akcí. Kam vyrazíte?

DSC_0459

Už mají první prodlouženou

Stříbro -  Účastníci tanečního kurzu 2018 ve Stříbře mají v úterý 2. října od 19  hodin svou první prodlouženou. Ta se nese v duchu 1. Republiky, tanečníci tedy výjimečně nepřijdou ve společenském oděvu, ale v dobové oděvu z dvacátých let minulého století. Vstupenky si lze zajistit v kanceláři MKS ve Stříbře.

Cesty koření v Kladrubech

Kladruby -  Zajímavou besedu chystají v kladrubském muzeu na úterý 2. října od 18 hodin. O svém cestování přijde vyprávět cestovatel a námořník Jiří Frank, který vás povídáním zavede do vzdálených míst  za kořením.

Zvou na cestopisnou přednášku

Stříbro - Na cestopisnou přednášku o Ethiopii zvou pořadatelé MKS ve Stříbře do kina Slavia ve středu 3. října od 19 hodin. Přednášet budou Václav a Lenka Špilarovi. Vstupné činí 150 korun.

Slavnosti jablek na Krasíkově

Krasíkov - Tradiční - letos už 16. - Slavnosti jablek se odehrají 6. října od 10 hodin na krasíkovském vrch u Kokašic.  Kromě kulturního programu bodu moci návštěvníci ocenit také domácí speciality z jablek a bude také soutěž o nejhezčí a nejchutnější štrúdl.

Tachovská moto šedesátka 

Tachov - Motorkáři se setkají na sedmém ročníku vyjížďky okolím Tachova. Start jednostopých vozidel je v Tachově 6. října ve 12 hodin na bývalém koupališti u pivnice U vodníka. Trasa bude mít kolem sedmi desítek kilometrů a cílem je hostinec U soudku ve Svobodce.

Schválnosti princezny Schválničky

Stříbro - Premiéra nové pohádky Schválnosti princezny Schválničky  v podání ochotnického souboru DIVOCH je naplánována na neděli 7. října od 15 hodin ve stříbrském kině Slavia. Výtěžek ze vstupného půjde na pomoc handicapovaným dětem v Domově v Milířích.

Černošínské muzeum láká na háčkovaná zvířátka

Černošín - Háčkovaní lvi, šneci, myšky, kočky, lišky, medvědi a další zvířátka jsou k vidění do konce října v černošínském muzeu. Výstavu doplňují také krásné dečky a další bytové dekorace. Navštívit ji můžete denně od 10 do 16 hodin.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24