QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehoda na dálnici D5 u Kařezu! Řidiče hasiči museli vyprostit - FOTKY

09.02.2016 8:50

Poměrně vážná nehoda na dálnici D5 zaměstnala nejen policii, ale i hasiče z Rokycan a na pomoc museli přijet také hasiči z Hořovic. Podívejte se na fotky z místa.

FOTO_HZSPK (3)
FOTO_HZSPK (2)FOTO_HZSPK (1)FOTO_HZSPK (3)FOTO_HZSPK (4)FOTO_HZSPK (5)

Nehoda kamionu a osobního auta se odehrála na dálnici D5 na 44. kilometru v pondělí. Na místo museli vyjet hasiči nejen z Rokycan, ale také ze Středočeského kraje. Řidiče kamionu museli hasiči dostávat z kabiny předním oknem.

Nehodě se odehrála u 44. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov. "K nehodě vyjeli hasiči z Rokycan a současně s nimi ze Středočeského kraje hasiči z Hořovic, kteří přejížděli rovnou od nehody dvou kamionů u Žebráku. Obě vozidla se nacházela mimo dálniční těleso. Kamion ležel na boku, uvnitř zůstal uvězněn řidič. Hasiči pilkou vyřezali otvor v předním skle a pomohli lehce zraněnému řidiči ven. Posádka osobního auta vyvázla bez zranění," popsala zásah mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Hasiči museli řešit i další následky nehody. Museli mimo jiné utěsnit poškozenou hadici od nádrže nákladního auta a uniklou naftu zasypali sorbentem. "Dále pomohli při přeložení zboží a odtahové službě pomohli převrátit kamion zpět na kola a vyprostit ho na silnici," dodává mluvčí hasičů.

Dálnice se naštěstí úplně uzavřít nemusela, průjezdná ale byla jen jedním pruhem. Přesné příčiny jsou v šetření policie.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24