QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehoda nákladních aut uzavřela hlavní tah u Chlumčan - FOTKY

24.10.2016 7:59     24.10.2016 9:19

Hlavní tah z Plzně na Klatovy v pondělí ráno úplně zablokovala nehoda dovu nákladních aut u Chlumčan. Na místo vyjely všechny složky IZS. K další nehodě došlo v Lužanech.

5
123456

Ke střetu dvou nákladních aut došlo v pondělí ráno u Chlumčan na jižním Plzeňsku. Nehoda hlavní tah z Plzně na Klatovy úplně uzavřela. Další komplikace na cestě mezi Klatovy a Plzní čekaly na řidiče v Lužanech.

K nehodě u Chlumčan museli vyjet hasiči a původně bylo hlášeno i zranění. To se ale nakonec naštěstí nepotvrdilo. "V pondělí ráno se stala dopravní nehoda na silnici I/27 mezi odbočkou na Chlumčany a Vysokou. Od Horní Lukavice směrem na Plzeň jel 31letý řidič nákladního vozu značky Mercedes a ve snaze vyhnout se před ním stojícím automobilům, přejel do protisměru. Při tom se střetl s právě projíždějícím nákladním vozidlem tovární značky Renault, který řídil 40letý muž," popisuje průběh nehody mluvčí policie Martina Korandová.

Střet hlavní tah úplně uzavřel. "Z renaultu se vysypal náklad, konkrétně šlo o asfalt, a v současné chvíli probíhají vyprošťovací práce. Objízdné trasy vedou přes Dobřany a Chlumčany," dodává policejní mluvčí s tím, že dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní.

K další nehoda na hlavním tahu z Plzně na Klatovy došlo v Lužanech. Tam došlo pro změnu ke střetu dvou osobních aut, také v tomto případě se ale naštěstí nehoda obešla bez zranění.

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24