QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice Privamed ruší zákazy návštěv. Omezení končí i v Horažďovicích

09.03.2018 14:59     09.03.2018 18:41

Síť nemocnic Privamed od příštího týdne zruší zákazy návštěv kvůli chřipce. Za pacienty mohou ode dneška přijít jejich blízcí i do nemocnice v Horažďovicích. Jinde ale omezení platí dál. Přinášíme podrobnosti!

IMG_1226

Zákazy návštěv začaly nemocnice v regionu zavádět postupně v první polovině února, jak se začala chřipková epidemie rozšiřovat.

Někde už se nicméně situace uklidnila a může tak dojít k uvolnění opatření. "S platností od pondělí 12. března se odvolává zákaz návštěv na všech odděleních Nemocnice PRIVAMED Plzeň," potvrdil Jaroslav Marian, mediální zástupce sítě.

Vzhledem ke zlepšující se epidemiologické situaci na Klatovsku a poklesu počtu lidí s respiračním onemocněním ukončuje  zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů také nemocnice následné péče v Horažďovicích. Návštěvy jsou povoleny opět ode dneška. "Dále ale vyzýváme k ohleduplnosti. Pokud se u někoho začínají objevovat příznaky počínající virózy nebo chřipky, žádáme aby návštěvu svých blízkých upoutaných na nemocniční lůžko raději odložil. Chrání tím jejich zdraví. Hospitalizovaní pacienti jsou zpravidla oslabení a jsou náchylnější k nemocem. Platí to hlavně pro starší pacienty," říká vrchní sestra nemocnice Anna Petržilková.

K částečnému zmírnění zákazu došlo v Psychiatrické nemocnici Dobřany, kde jsou přístupná jen některá oddělení. 

Jde ale o  první zařízení, která zákaz ruší. Naopak ve FN Plzeň v současné době platí omezení na celém pracovišti Kliniky pneumologie a ftizeologie až do odvolání.

V tomto týdnu nově zakázali návštěvy na Interním oddělení Stodské nemocnice. "Příbuzné a blízké našich hospitalizovaných pacientů žádáme o pochopení a trpělivost. Omezením návštěv chráníme zejména samotné hospitalizované pacienty, kteří jsou náchylnější k nemocem a návštěvy by je v tomto období mohly oslabit a zkomplikovat jejich léčbu," říká mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška s tím, že ostatní oddělení nemocnice jsou přístupná.

Zákaz návštěv dál platí také v Rokycanské a Klatovské nemocnici a v nemocnici následné péče Svaté Anny.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24