Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Advent na Lochotíně pokračuje! Děti ve školkách dostávají dárky od obvodu

05.12.2013 13:14

Advent v Plzni na Lochotíně odstartoval rozsvícením vánočního stromu a teď už se dostalo i na tradiční předvánoční návštěvy. Vedení obvodu rozváží dětem ze školek dárky. Podívejte se na fotky z MŠ ve Fibichově ulici!

Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše.
Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše. Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše. Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše. Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše. Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše. Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše. Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše. Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše. Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše. Zástupci ÚMO1 navštěvují mateřské školky na Mikuláše.

Advent v Plzni na Lochotíně odstartoval už několika akcemi. Kromě Mikulášské tramvaje, už stihli lidíé z Lochotína, Bolevce a dalších částí prvního městského obvodu také rozsvítit vánoční strom v centrálním parku. Teď už jsou na řadě tradiční předvánoční návštěvy.

Všechny školky v obvodě objedou během dvou dnů zástupci vedení prvního městského obvodu. děti se můžou těšit na dorbné dárky a sladkosti. Během prvního dne se dostalo na zhruba polovinu mateřinek na Lochotíně. Návštěva zavítala mimo jiné do 46.mateřské školky ve Fibichově ulici, kde už před tím "na dveře zabouchali" čerti. "Někdo se trošinku bál, ale čerti se snažili, aby byli hodní a my spolupracujeme s boleveckou základní školou, takže každoročně nám sem chodí děti z devátých tříd. Josu krásně nastrojení, andělé, čerti. Děti dostaly balíčky, na to máme finance z městského obvodu, takže vždycky koupíme nějakou malou sladkost a tak," vysvětlila ředitelka školky Věra Králová. Děti tak nejdřív návštěvu sledovaly hodně opatrně. Když se čert neobjevil, nálada se hned změnila.

Mořská panna, aktovka i nový penál. To si přejí děti od Ježíška...

Děti z 46.mateřské školky se nakonec přece jen s ochotou svěřovaly, co že si přejí k Vánocům. Zazněla tak přání jako třeba mořská panna, aktovka nebo penál a další a další věci. Na závěr pak nechybělo ani malé vánoční představení. Akcí si ale do vánočních prázdnin děti ve školce ve Fibichově ulici užijí ještě hodně. "Do Vánoc toho budeme dělat ještě sposutu. Budeme samozřejmě zdobit stromeček. Budeme mít akci s rodiči Voňavé setkání, budeme mít i vánoční koncert a děti budou péct cukroví, takže si vánoční atmosféru ještě užijeme," vyhlíží další předvánoční akce ředitelka školky.

"My tradičně objedeme všechny školky na obvodě. Všude předáváme dětem kolekce. Někde si děti připravily i takovou polomikulášskou besídku. Teď jsme byli třeba ve školce v Sokolovské ulici, kde byli všichni, celá školka, jak děti, tak paní učitelky i paní ředitelka v čertovských převlecích, takže to bylo moc pěkné," užíval si setkání s dětmi místostarosta obvodu Vladimír Tichý.

V následujících týdnech budou na Lochotíně předvánoční návštěvy pokračovat. Ještě před samotnými Vánoci navštíví zástupci obvodu dětské domovy a také vybarané domovy důchodců.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT