QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová týdenní předpověď: Po teplém závěru týdne přijde ochlazení

29.09.2016 7:01

Ještě do víkendu nás čekají poměrně vysoké teploty a slunečno, pak už ale dorazí oblačnost a s ní i ochlazení. To vydrží také v průběhu příštího týdne.

nebe QAP FOTO

Ještě do víkendu bychom si měli užívat poměrně teplé podzimní počasí. Pak už ale dorazí avizované ochlazení, které nás bude provázet i příští týden.

"Po severním okraji tlakové výše nad jižní Evropou k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu až západu. Jeho příliv ukončí zvlněná studená fronta, která bude během víkendu postupovat přes střední Evropu zvolna k jihovýchodu. Za ní k nám bude mezi brázdou nízkého tlaku vzduchu nad východní Evropou a tlakovou výší, která bude mohutnět nad Skandinávií, proudit studený vzduch od severu," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek nás čeká polojasno až oblačno, v průběhu dne  bude i skoro jasno až jasno a teploty se dostanou mezi 21 až 25 stupňů.

Pátek přinese jasnou až polojasnou oblohu, večer bude na severozápadě přibývat oblačnost a místy dorazí také přeháňky. Ráno by se mohly objevit i mlhy. V noci klesnou teploty mezi 13 až 9 stupňů, přes den vystoupí mezi 22 až 26.

V sobotu bude skoro jasno až polojasno. Zpočátku bude na severozápadě a během dne postupně i na ostatním území oblačno, počítat bychom měli i s přeháňkami nebo občasným deštěm. Noční teploty klesnou mezi 13 až 9 stupňů, odpolední vystoupí mezi 21 až 25.

Neděle přinese už většinou oblačnou oblohu a místy se budou objevovat přeháňky nebo občasný déšť. V noci naměříme 13 až 9 stupňů, přes den vystoupí nejvyšší teploty mezi 16 až 20.

Velmi podobné to bude i v pondělí, navíc se ještě ochladí. Čeká nás oblačno až polojasno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty budou mezi 10 až 6 stupni, nejvyšší denní mezi 13 až 17.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Převážně polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty v úterý 9 až 5 °C, v dalších dnech 6 až 2 °C a místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24