QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová týdenní předpověď: Sněžení dorazí v příštích dnech i do nížin

16.11.2017 7:02

V příštích dnech bychom i v nižších polohách měli počítat se sněžením. Postupně budou srážky spíš smíšené, hory by se ale mohly dočkat i trvalejšího sněžení.

FOTO_QAP_CZ (5)

Ochlazování bude přicházet už před víkendem a pokračovat bude v dalších dnech. "V pátek přejde přes naše území od severozápadu studená fronta. Za ní k nám bude proudit kolem tlakové níže se středem nad Skandinávií a postupně severní Evropou studený vzduch," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude zataženo nízkou oblačností, jen místy bude jasno až polojasno. Teploty se dostanoue mezi 2 až 6 stupňů. Podobné to bude i v pátek, to už by ale měly dorazit i srážky. Čeká nás zataženo až oblačno, přechodně polojasno. Během dne budou přicházet přeháňky, které budou od vyšších poloh sněhové. V noci naměříme +2 až -2 stupně, přes den 3 až 7.

Sobota bude ve znamení převážně oblačné oblohy, na většině území se očekávají přeháňky, které budou na horách a postupně i v nížinách sněhové. Nejnižší noční teploty budou mezi +3 až -1 stupněm, nejvyšší denní budou mezi 3 až 7. Stejné to bude i v neděli a v pondělí, jen srážky by měly být postupně v nížinách dešťové a na hory by mělo dorazit trvalejší sněžení.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno. Místy déšť nebo přeháňky, zpočátku většinou sněhové srážky. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti uprostřed období až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C, v závěru období v Čechách až 8 °C."

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24