QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová týdenní předpověď: Teploty budou stoupat, na víkend se ochladí

14.08.2017 7:02

V průběhu tohoto týdne se můžeme těšit opět na oteplení. Dlouho ale nevydrží, už na víkend by se mělo znovu ochladit a počítat musíme i se srážkami.

ilustrační foto_QAP foto (7)

Podle nové týdenní předpovědi ČHMÚ od 14. do 21. srpna nás čeká v tomto týdnu znovu oteplení. Naměřit bychom měli i okolo 28 stupňů. V závěru týdne ale půjdou teploty opět dolů.

"Přes střední Evropu bude postupovat k severovýchodu tlaková výše. Ve středu postoupí ze západní do střední Evropy zvlněná studená fronta, která bude jen velmi zvolna postupovat dále k východu. Před ní k nám bude proudit teplý vzduch od jihu," informoval ČHMÚ.

V pondělí nás čeká převážně polojasno a teloty odpoledne mezi 22 a 26 stupni. Také v úterý bude jasno až polojasno, odpoledne a večer se ale při zvětšené oblačnosti mohou ojediněle objevit přeháňky nebo bouřky. V noci naměříme 14 až 10 stupňů, přes den 25 až 29.

Velmi podobné to bude i ve středu. Bude skoro jasno až polojasno, od západu ale bude zase postupně přibývat oblačnost a dorazit mohou přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty budou mezi 16 až 12 stupni, nejvyšší denní mezi 23 až 27.

Čtvrtek přinese oblačnou až polojasnou oblohu a také přeháňky nebo bouřky. V noci budou teploty mezi 17 a 13 stupni, přes den mezi 24 a 28.

V pátek nás čeká oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo bouřky. Noční teploty klesnou na zhruba 15 stupňů, přes den se vyšplhají mezi 22 až 26.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí: "Převážně velká oblačnost, občas déšť nebo přeháňky, místy i bouřky, v závěru období slábnutí srážek. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, postupně 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C, postupně 20 až 25 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24