QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová týdenní předpověď: Závěr února přinese skutečné mrazy!

22.02.2018 7:01

Meteorologové už v uplynulých dnech upozorňovali, že přijdou tuhé mrazy. Teď to potvrdila i nová týdenní předpověď. Pořádně mrznout bude až do začátku března!

zima QAP-FOTO (7)

Už v průběhu víkendu začne do regionu postupně proudit velmi studený vzduch od severovýchoodu. Ve znamení mrazů budou všechny poslední únorové dny.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, ojediněle bychom ale měli počítat s oblohou zataženou nízkou oblačností. Odpolední teploty se dostanou jen mezi -2 až +2 stupně. Velmi podobné to bude i v pátek, v noci navíc klesnou teploty někde až k -12 stupňům.

V sobotu i v neděli nás čeká jasno až polojasno, ojediněle bude opět zataženo nízkou oblačností a objevit by se mohlo i slabé sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -5 až -9 stupně, při uklidnění větru a sněhové pokrývce budou i kolem -14. Denní teploty se vyšplhají mezi -3 až +1. V noci na neděli naměříme někde až -18 stupňů a i přes den se teploty udrží jen mezi -7 až -3 stupni.

Jasno až polojasno nebo místy zataženop nízkou oblačností bude i v pondělí. V noci ale budou teploty ještě níž, mezi -10 až -15 stupni, někde až okolo -20. Odpoledne naměříme pouze -8 až -3 stupně. 

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Jasno až polojasno, v závěru období přibývání oblačnosti a místy sněžení. Nejnižší noční teploty -10 až -15 °C, zpočátku při sněhové pokrývce ojediněle kolem -20 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -2 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24