QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nové české hokejové logo budí vášně na sociálních sítích

24.06.2018 8:23

Český svaz ledního hokeje představil nové logo, které bude na dresech národního týmu, a také celou novou korporátní identitu. Fanoušci ale mají řadu výhrad, na sociálních sítích vyvolalo logo vlnu nevole.

800-hokej-2018
0802800-hokej-20181000-czech-2018-2elias-patrik-novydresmdresymlogorittich-novydres1mnazev

Nový název, nové logo v podobě lva a celý nový design…ČSLH se rozhodl pro razantní změnu. A co na to fanoušci? „Chybí národní barva, je to jako logo tuctového týmu, vraťte na dresy státní znak, kde je slezská a moravská orlice, to je hnus, tragédie“ tak takto zní většina hlasů na sociálních sítích.

Fanoušci dále vytýkají svazu, že změna není nutná a chtějí zpátky klasiku. „Dresy za nás nehrají, soustřeďte se spíše na mládež, jsou to vyhozené peníze,“ ozývá se dále v komentářích na facebooku.

Podle svazu byla změna nutná, protože hokej dosud neměl symbol na dres, který by mohl právně chránit.

“Český hokej si letos připomíná 110 let existence. Za tohle období se vyvíjelo nejen logo samotného svazu, ale rovněž národních týmů i symbol na dresu. Dosavadní situace, kdy jsme nakládali s půjčeným státním symbolem, už byla neudržitelná, protože na nás neustále parazitovaly různé subjekty. Uzrál čas identitu po vzoru ostatních hokejových federací zrevidovat a dát do moderního hávu,” řekl Tomáš Král, prezident Českého hokeje.

Na dresech národního týmu se tak má objevit lev, který má v tlamě puk. „Puk je se lvem pevně spojen stejně jako hokej s moderní historií naší země, šest cípů lví hřívy odkazuje na šest hráčů, které má každý tým na ledě. Celé logo je laděno do dynamické pozice, která má symbolizovat hokej jako rychlou a tvrdou hru. Oko lva připomíná tvar ostrova Štvanice, kde se zrodil první československý titul mistrů světa v roce 1947,“ informuje svaz na webu jakolev.cz, kde je nová korporátní identita popsána.

Státní vlajka má být na dresech na límci. Prvky lví hřívy jsou na rukávech a v čísle na zádech. Na zadní části dresu je pak umístěno označení reprezentace.

Liší se korunka na hlavě lva. „Zlatou korunu mají totiž pouze seniorské reprezentace. Juniorské dresy s bílou korunkou by tak mladí reprezentanti a reprezentantky měli vnímat jako mezikrok v cestě do „áčka“ Národního týmu,“ píše se dále na webu jakolev.cz.

Používat se má o nový název ČESKÝ HOKEJ.

ČSLH pro zpracování nové korporátní identity vybral nabídku společnosti Go4Gold, jako konzultanta přizval designéra Alana Zárubu z pražského UMPRUM. Symbol lva vytvořila Go4Gold ve spolupráci s Tomášem Vachudou.

foto a zdroj: jakolev.cz, ceskyhokej.org

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24