QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nové divadlo chce nabídnout lepší komfort pro diváky - AKTUÁLNÍ FOTKY

18.01.2018 7:58

Přívětivější prostředí i nové designové prvky a další zlepšení. To chce vedení DJKT nabídnout divákům v budově Nového divadla. První novinkou je vybavení foyer.  

DSC02720
DSC02720DSC02722DSC02721DSC02723DSC02724DSC02725DSC02727DSC02726DSC02728DSC02729

Interiér Nového divadla v Plzni by měl nabídnout divákům přívětivější a komfortnější prostředí. Vedení divadla se rozhodlo investovat do nového vybavení i dalších vylepšení.

První z plánovaných změn bylo pořízení nového vybavení ve foyer, které lidem nabídne pohodlné posezení. To zatím chybělo. Původní černé kostky se ukázaly jako nevhodné. Nyní tak diváci mohou využít zbrusu nových křesel. V dalších podlažích slouží k posezení speciální lenošky. Nešlo ale o levnou záležitost. Novinka vyšla na víc jak 3 a půl milionu. Investice ovšem byla nutná. 

"Diváci opakovaně psali, že je to zde nehostinné, že není, na co si sednout," přiznává ředitel DJKT Martin Otava. "Máme na to dobré ohlasy. Jde o vysoce kvalitní nábytek, potažený pravou kůží. Veřejný prostor jako je tento, je nutné zaplnit takto kvalitním nábytkem, abychom ho nemuseli například za dva roky znovu potahovat nebo renovovat," dodává ředitel divadla.

Na nový nábytek poskytlo finanční injekci v podobě dvou milionů město, zbytek dofinancovalo divadlo samo. Změny ale budou pokračovat. Ve foyer se postupně objeví další designové prvky a oživení se má dočkat také otevřený prostor nad občerstvením. 

Nová opona i nové osvětlení v hledišti. Divadlo nabídne další novinky... 

Divadlo bude mít v budoucnu i novou oponu. Ta původní v černé barvě se při nedávném pádu poškodila, dojde tak na její výměnu. A bude to změna velká. "Snad jako jediné divadlo jsme měli černou oponu. Ta nová bude světlá v barvě světlého dřeva," říká Martin Otava.

Komfortnější bude také osvětlení v hledišti. Nově budou nasvícené schody a připravuje se také nové nasvícení stěn hlediště. Větší úpravy se nicméně odehrají až tradičně v průběhu "divadelních" prázdnin.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24