Novorozené selátko krmili přes prezervativ, pojmenovali ho „Kondůmek"

25.05.2016 16:49

Netradiční pomůcku zvolili nálezci k nakrmení teprve dvoudenního divokého prasátka. Pánská ochrana posloužila místo dudlíku a bachyňka snad bude přibírat na váze, zatím bojuje o život...

prase 04
Still0524_00002prase 03prase 04prase 02prase 01

Zatím má miniaturní prasátko sotva půl kila. V dospělosti ale nová obyvatelka rokycanské záchranné stanice může vážit klidně přes metrák.

Je to sice hodně maličké mládě, podle toho, že bachyňce ještě ani neodpadla pupeční šňůra, tak jí jsou tak tři dny. Sací reflex má dobrý, tak uvidíme, jak to zvládne, ale šance jsou opravdu jen padesát na padesát," okomentoval naděje malého selátka zvířecí záchranář Pavel Moulis. 

Zvířátko našli lidé zmateně pobíhat po krajnici silnice. Matka bachyně zřejmě toto selátko neuhlídala, když převáděla potomky přes silnici, kde si jí všimli nálezci.  „Volali nám ještě ten den večer, že si prcka přinesli domů, tak jsme pro něj hned vyrazili. Docela úsměvné bylo, že ta rodina neměla doma dudlík, a tak při krmení použili pánskou ochranu, kterou propíchli, no a selátko tak nakrmili," přidává úsměvnou historku Moulis. Z legrace tak malému selátku na stanici začali říkat „Kondůmek".

Bachyňka má teď před sebou první - nejkritičtější týden, kdy je důležité, jestli se dobře adaptuje na náhradní stravu. I když by ale bylo všechno v pořádku a rychle by přbírala na váze, do přírody už se vrátit nemůže. „Bude od mala zvyklá na člověka, takže by to nešlo. Pokud to zvládne a přežije, tak zřejmě v budoucnu půjde do nějaké obory, nebo do zookoutku," vysvětluje zvířecí záchranář.  

Kromě selátka přibylo do rokycanské záchranné stanice v jediném týdnu ještě mládě lišky, malý puštík a kalous ušatý. Obě sovičky se už brzy vrátí zpátky do volné přírody. 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT