Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nejlepší střelci se sejdou v Plzni v souboji o vstup na MS

12.06.2010 10:45

Od neděle 13. června odstartuje v plzeňském Armádním střeleckém stadionu závod, kde se utkají nejlepší naši střelci, aby si vybojovali vstupenku na mistrovství světa do Mnichova. Chybět bude Kateřina Emmons.

lenka marušková

Nejlepší střelci České republiky se sejdou od neděle 13. června v Plzni. Na lobezském Armádním střeleckém stadionu budou bojovat o vstup na mistrovství světa, které bude od 29. července do 10. srpna v Mnichově.

Nominaci do Mnichova si musí střelec zasloužit tím, že splní alespoň v jednom ze dvou startů limit předepsaný Českým střeleckým svazem. V každé disciplíně budou moci v Mnichově ale startovat pouze tři střelci. Takže splní-li více závodníků limit, rozhoduje součet obou dosažených výkonů.

Na startovní listině chybí pouze Kateřina Emmons, která přiletí až 15. června z Ameriky. O jejím startu v Mnichově ale není pochyb. Vedení Českého střeleckého svazu je přesvědčeno, že závodnice jako je Emmons nemusí dokazovat své kvality na domácích soutěžích. Kateřina se bude ihned po příletu připravovat na pohár v Bělěhradu a současně i na Mnichov.

Mezi favority patří hlavně plzeňští pistolářka Lenka Marušková a Václav Haman. Ten získal na posledním světovém poháru v malorážce 1170 bodů a to je mezi muži na mezinárodní scéně opravdu excelentní výkon.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT