Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na silnice míří "sváteční" řidiči! Policie zvýší kontroly na Dušičky!

30.10.2013 19:02

V souvislosti s Dušičkami se silnice v regionu dočkají další série kontrol. Policie přiznává, že už o uplynulém víkendu bylo hlídek u silnic víc a v závěru tohoto týdne ještě přibydou. Na silnice míří i "sváteční" řidiči a policie tak nabádá k velké opatrnosti!

kontrola-pouzivani-bezpecnostnich-pasu-v-Boru

Velikonoce, Vánoce a právě také Dušičky josu obdobími, kdy se na silnice v regionu vydávají i takzvaně "sváteční" řidiči. Policie ale nevaruje jen před nimi. V souvislosti s Památkou zesnulých varuje zároveň před zvýšenou hustotou provozu a také před zloději, kteří každoročně míří na parkoviště ke hřbitovům.

Už během uplynulého prodlouženého víkendu byly policejní hlídky k vidění hned na několika hlavních tazích v regionu a intenzita kontrol se v nadcházejících dnech ještě zvýší. "V souvislosti s očekávaným zvýšením hustoty silničního provozu v období uctění památky zesnulých se policisté v Plzeňském kraji zaměří na místa, kde se dá větší provoz předpokládat. Od uplynulého víkendu jsou proto vyhlášeny dny zvýšeného dohledu," říká policejní mluvčí Jana Tomková. 

Nejen silnice, ale také přímo hřbitovy a parkoviště u nich budou pod dohledem. "Policisté budou ale samozřejmě mimo silničních kontrol provádět i dozor v okolí hřbitovů. Důvodem jsou zloději. Do těchto většinou odlehlých míst se totiž vydávají nejenom příbuzní zesnulých, ale mohou sem zavítat i pachatelé majetkových trestných činů, pro které jsou zaparkovaná vozidla snadným terčem," potvrdila mluvčí policie.

"Zlodějům je znám fakt, že mnoho návštěvníků hřbitova ponechá vozidlo na delší dobu bez dohledu. Z vozu si odeberou pouze věci potřebné na úpravu hrobu a odchází. Přitom však na sedadlech vozu ponechají odložená zavazadla, kabelky a tašky. Je jen otázkou nepatrné chvilky, která zloději stačí k vloupání do vnitřních prostor vozu a jejich odcizení. Mnohdy po pachateli zůstává jen rozbité sklo okna vozu a na sedadlech střepy," varuje Jana Tomková.

Rady, jak zabránit vykradení auta:

  • Auto vždy zamykejte, zavřete řádně okna a zavazadlový prostor.
  • Nenechávejte klíčky, náhradní klíčky, doklady k vozu a další důležité doklady ve vozidle.
  • Nenechávejte žádné věci na viditelném místě ve vozidle.
  • Využijte zabezpečení, kterým jsou vybavena autorádia (odnímatelné panely, karty…).
  • Instalujte do vozu autoalarm nebo jiný zabezpečovací systém.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství