QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilec si ustlal na staveništi u nádraží, strážníky volali přímo dělníci - FOTO

21.02.2017 10:18

Nádraží v Plzni, zejména pak prostor před hlavním vstupem, je tradičně v oblibě u bezdomovců a opilců. Neodradí je ani obří stavba, která právě probíhá...

nadraží

Prostor před hlavním vlakovým nádražím v Plzni je místo, které táhne bezdomovce a různé problémové osoby doslova jako magnet. Strážníci do lokality vyjíždí velmi často. V současné době je ale prostor obehnaný plotem kvůli probíhající stavbě železničního uzlu.

Ani probíhající stavba asociální osoby nejspíš úplně neodradí. V pondělí museli strážníci vyjíždět před nádraží právě kvůli opilci. "Muže ze Slovenska našel pracovník stavby u vlakového nádraží, jak si ustlal na staveništi. Na místo ihned po oznámení vyrazila hlídka, jež tu skutečně před hlavním vchodem do budovy našla opilého muže, schouleného do klubíčka," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Další cesta totálně zpitého muže tak vedla do známého speciálního zařízení. "Protože v důsledku silné opilosti muž nekontroloval své chování, převezla ho hlídka k vystřízlivění na záchytku," dodává mluvčí strážníků.

Krom vlakového nádraží museli strážníci zasahovat i na autobusovém nádraží. "Dvaapadesátiletého muže našli strážníci před druhou odpoledne spát na lavičce. Kalhotami znečištěnými od moči zároveň znečišťoval sedačku. Strážníkům, kteří chtěli s ním celou záležitost řešit, se během hovoru svěřil se zdravotními obtížemi, kterého ho trápí. Stěžoval si mimo jiné jak na urputnou bolest nohou, dík níž si nemohl dojít ani na toaletu, tak i na problém krve v moči a točení hlavy. Zdravotnická záchranná služba převezla muže za asistence strážníka v sanitce do nemocnice na Borech," dodává další případ mluvčí městské policie.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24