QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilec v centru Plzně vykřikoval, že má v obličeji vylitou kyselinu

25.07.2016 11:36

Svědci zalarmovali městskou policii, že v centru Plzně sedí na lavičce muž, který křičí, že má v obličeji vylitou kyselinu. Na místo ihned vyjela hlídka strážníků.

opilec sady QAP foto

"V Křižíkových sadech volá někdo o pomoc s tím, že má vylitou kyselinu v obličeji, takovéto oznámení přijal v pátek v noci od náhodného občana na lince 156 operační strážník," potvrdila mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová s tím, že hlídka ihned vyrazila na místo.

To, že má muž obličej poleptaný kyselinou, se ale nepotvrdilo. "Namísto toho tu strážníci našli na lavičce dvojici dost silně opilých mužů. Zatímco jeden pospával, druhý hlasitě nadával na kolemjdoucí lidi a i na hlídku. Té pak, potom co ho uklidnila, sdělil, že ho trochu pálí oči," uvedla dále Jana Pužmanová s tím, že z obou mužů byl cítit hodně alkohol, sotva stáli a nebyli schopni chůze.

Oba muži odmítli dechovou zkoušku, k vystřízlivění putovali na záchytku.

Další případ řešila plzeňská městská policie v sobotu večer. Muž nahlásil na linku městské policie, že spolykal dvě plata prášků. "Během čtyř minut byla hlídka na místě v Mlýnské strouze a spojila se s mužem, který volal. Strážníkům osmapadesátiletý muž vypověděl nejen to, že mu není dobře a chce se mu spát, ale také se jim svěřil s tím, že spolykal asi cca dvacet tablet Valetolu. Přivolaní záchranáři si muže převzali do své péče a převezli ho k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení. Vyrozuměna byla i PČR, kde je věc dále v šetření," uvedla dále policjení mluvčí Jana Pužmanová.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24