Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči v noci vyjížděli hlavně v Plzni a na jižním Plzeňsku

25.08.2011 7:55     25.08.2011 8:26

Téměř stovku zásahů mají kvůli noční bouřce za sebou hasičské sbory v Plzeňském kraji. Nejhorší byla situace přímo v Plzni a na jižním Plzeňsku.

zaplavené sklepy

Téměř stovku zásahů mají kvůli noční bouřce za sebou hasičské sbory v Plzeňském kraji. Nejhorší byla situace přímo v Plzni a na jižním Plzeňsku.

"V souvislosti s noční bouřkou zaznamenali hasiči v Plzeňském kraji v noci z 24. na 25. srpna 50 výjezdů, kdy čerpali vodu ze zatopených sklepů a domů a 45 případů, kdy vyjížděli k odstraňování překážek z komunikací," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Alena Marešová s tím, že nejhorší situace byla na jižním Plzeňsku a přímo v Plzni.

Domažlicko

Po půl deváté večer havarovalo na silnici u Babylonu osobní auto, když narazilo do spadlé větve na vozovce. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Domažlic. U Chotiměře museli profesionální hasiči ze Staňkova odstraňovat po 23. hodině padlý strom.

Problémy pokračovaly i po půlnoci. Domažličtí profíci odstraňovali několik popadaných stromů před jednou v noci v Třebnicích a Meclově. Poběžovické hasiče zaměstnal padlý strom v Otově ještě po třetí ráno.

Klatovsko

Hasiči z Klatov vyjeli do Sluhova u Kolince kvůli poruše transformátoru v půl jedné v noci. Na místě byli také pracovníci
elektráren. Horažďovičtí hasiči odstraňovali padlý strom v Jetenovicích kolem půl čtvrté ráno.

Plzeň - jih

K odstranění popadaných stromů vyjížděli profesionální hasiči z Přeštic do Horní Lukavice před třičtvrtě na dvanáct v noci.  Dobřanští hasiči museli pomáhat v ulici Krále Jiřího a v Zahradní ulici z čerpáním vody ze zatopených sklepů těsně před půlnocí.

Po půlnoci nastalo ´peklo´! Dobřanští hasiči čerpali vodu ze sklepa a výtahové šachty v Husově ulici, kolem půl čtvrté ráno pak ze sklepa v ulici Loudů, třídě 1. Máje, Lipové ulici.

Přeštická jednotka vyjela po půlnoci čerpat vodu ze sklepa v Horní Lukavici a před půl sedmá ráno do Řenče kvůli popadaným stromům. Nepomučtí hasiči odstraňovali po půlnoci padlý strom v Žinkovech a před půl sedmou ráno také v Řenči, kde spadl na dráty elektrického vedení.

Blovičtí hasiči vyjeli kvůli padlému stromu před třetí ráno a znovu ještě před šestou ráno. Hasiči ze Žákavy odstraňovali padlý strom před čtvrt na pět ráno.

Plzeň

Přímo na Klatovské třídě v Plzni spadl při bouřce krátce před 23. hodinou na chodník strom, hasiči ze stanice Plzeň - střed tu také museli odčerpávat vodu ze zatopeného baru.

S odčerpáváním vody měli spoustu práce mezí jedenáctou večer a půlnocí košutečtí hasiči také v Kollárově ulici a na Rokycanské, kde museli dostat vodu ze zatopených podchodů a pročišťovat vozovku.

Chrástečtí hasiči zasahovali v Dolanské ulici, kde odstranili padlý strom a hasiči z Božkova vyjeli také na Rokycanskou ulici. Křimičtí hasiči museli v Chebské ulici čerpat vodu ze zatopené šatny v TEP Křimice.

Skvrňanští hasiči vyjeli do Kreuzmannovy ulice, kde byl zatopený suterénní byt. Hasiči z Dýšiné pomáhali v chrástecké Dolanské ulici s čerpáním vody a litičtí hasiči v Dobřanské ulici v Plzni odstraňovali padlý strom i čerpali vodu. Do ulic Pod Vrchem a Břidlicová vyjeli čerpat vodu hasiči z Koterova a do ulic U Ježíška a Na Sklárně kvůli vodě ve výtahové šachtě hasiči ze stanice Plzeň - střed.

V Hřímalého ulici v Plzni se vytvořila úplná vodní laguna, kterou zlikvidovali hasiči z Bolevce. Chváleničtí hasiči odstraňovali padlý strom a hasiči z Červeného Hrádku vyjeli do Bukovce do ulice Nad Mlýnem, kde evakuovali čtyři lidi z bytu, kam zatekla voda.

Hodně práce bylo i po půlnoci. Hasiči v Dýšiné vytahovali vůz, který uvízl ve vodě na silnici. V Božkově odstraňovali hasiči v Zábělé strom ze silnice kolem půl jedné a čerpali také vodu ze sklepa. Poté museli do Vejprnické ulice, kde se utrhl svaz a zemina se sesunula na vozovku.

V Losiné odstraňovali hasiči padlý strom. Bolevečtí hasiči vyjeli po půl jedné v noci do ulice Na Roudné, kde bylo třeba odčerpat vodu.

Hasiči ze stanice Plzeň - střed čerpali vodu v Jateční ulici před jednou v noci a po jedné pak v Lábkově ulici, kde byla voda ve sklepě a výtahové šachtě. Na Domažlické ulici museli po 1. hodině vytahovat vozidlo, které uvízlo ve vodní laguně. Ve Hřbitovní ulici je v půl páté ráno čekal padlý strom. Na Skvrňanech je po půl šesté ráno čekaly popadané stromy.

Slovanští hasiči vyjeli před jednou v noci do Cukrovarské ulice, kde odčerpávali vodu. Hasiči v Želčanech odstranili po jedné hodině padlý strom. V Opavské ulici zasahovali kolem čtvrt na dvě hasiči z Červeného Hrádku kvůli zatopenému sklepu. Před třetí hodinou pak vyjeli k padlému stromu v ulici Ke Sv. Jiří na Doubravce. Před čtvrtou ráno pak museli k DK Inwest, kde spadl strom.

Hasiči ze stanice Plzeň - Košutka vyjeli kolem půl druhé v noci do Tachovské ulice, kde museli odstranit nakloněný strom, a po druhé hodině na Skvrňany, kde unikl olej ze zatopeného skladu. Před půl třetí odčerpávali společně s kolegy ze Slovan a stanice střed vodu z laguny v ulici Ke Karlovu. Kolem čtvrt na šest ráno odstraňovali padlý strom v Malesicích. V Zábělé ulici v Újezdě a v ulici U Panského dvora čerpali vodu ze sklepů před sedmou ráno.

Hasiči z Chrástu vyjeli kolem čtvrt na čtyři do Dolanské ulice, kde čerpali vodu ze sklepa. Po šesté ráno museli do Plzeňské ulice, kde spadl strom na osobní auto. U Chrástu najel vlak do padlého stromu, naštěstí se nikdo nezranil, následky odstraňovali hasiči ze Správy železničních dopravních cest.

Křimičtí hasiči odstraňovali padlý strom ve Vejprnické ulici v Plzni před čtvrtou ráno. Do Lhůty přijeli po čtvrté ráno pomáhat i rokycanští hasiči, a to s padlým stromem.

Plzeň - sever

Do Obory museli před půl dvanáctou v noci vyjet hasiči z Plas, aby odstranili strom padlý do vozovky.

Čerpání vody zaměstnávalo před půlnocí  nýřanské hasiči v Líních v Luční ulici, hasiče ze Zbůchu přímo na náměstí, nýřanské hasič na Staročeském náměstí a ve Vejprnicích. 

Situace se po půlnoci ještě vyhrotila! Do Dolan museli k zatopenému sklepu vyjet hasiči z Chrástu. Nýřanští hasiči vytahovali z vodní laguny na nájezdu na dálnici v Úhercích auto a stejný problém je čekal i u Sulkova na dálničním sjezdu. Kolem sedmé ráno vyjeli do Vodárnské ulice v Líních, kde hořela trafostanice.

Hasiči v Líních čerpali vodu z kotelny v ulici U Kotelny a v ulici U Stadionu museli kolem jedné v noci odstranit strom padlý na dráty elektrického vedení. Hasiči v Tlučné čerpali vodu ze zatopené garáže. Třemošenští hasiči vyjeli do Zálužské ulice, kde spadl strom, po jedné v noci a po šesté ráno museli v Třemošné odstraňovat strom z kolejiště poté, co do něj najel vlak. Do Čerňovic vyjeli před třetí ráno hasiči z Pernarce kvůli padlému stromu

Hasiči v Plasích zasahovali kvůli padlém stromu před pátou ráno, vyjeli také do Lednice u Kozojed. V Ledcích odstraňovali stromy ze silnice hasiči z plzeňské Košutky před šestou ráno, ti také před půl sedmou ráno dorazili do Trnové, kde popadalo několik stromů.

Rokycansko

Na Rokycansku se po půlnoci také hasiči téměř nezastavili. Radnická jednotka vyjela k popadaným stromům v Terešově a po půl třetí ráno také do Terešovské Huti.

Hlohovičtí hasiči museli kvůli padlému stromu do Svinné. Hasiči ze Zbirohu odstraňovali popadané stromy v Kařezu a před jednou hodinou také přímo ve Zbirohu a po jedné v noci v Líšenské ulici

Hasiči z Břas museli do Kříše, kde spadly stromy na dráty elektrického vedení. Strašičtí hasiči se před půl druhou v noci vydali odstraňovat padlý strom. Rokycanští hasiči a jednotka ze Zbirohu vyjeli po páté ráno kvůli popadaným stromům do Siré. Mirošovští hasiči odstraňovali padlé stromy před šestou ráno v Kornaticích.

Tachovsko

Tachovští hasiči vyjeli ve čtvrt na dvanáct kvůli zatopené garáži na třídě Míru. Stříbrští pak odstraňovali před půl dvanáctou v noci padlý strom v Ostrově u Stříbra.

Foto: Pavel Němeček, orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství