QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý mladík v audině ujížděl policistům! Tvrdil, že neřídil

18.10.2016 11:19

Pozornost policistů připoutalo auto, které na silnici doslova kličkovalo. Řidič se ale zastavit nenechal. Mladík v Audi A6 hlídce ujížděl a nakonec skončil na záchytce.

FOTO_QAP_CZ (13)

Podivné chování řidiče v luxusním autě strhlo pozornost policistů v obci Prapořiště na Domažlicku. Řidič audiny totiž jako by ani nedokázal vozidlo udržet ve správném směru. Hlídce se mu ale zastavit nechtělo.

"Řidič střídavě přejížděl z pravého do levého jízdního pruhu. Když se hlídka za tímto vozidlem otočila, řidič výrazně zrychlil. Pomocí výstražného zvukového zařízení chtěla řidiče zastavit, ten však nereagoval a výzev neuposlechl. Poté zajel na pozemek před domem v obci Prapořiště a zastavil. Seděl na místě řidiče, odpoutával se a policistům tvrdil, že vozidlo neřídil," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Dvaadvacetiletého mladíka tak policisté zajistili. K testům na alkohol se ale neměl. Odmítl jak dechovou zkoušku, tak lékařské vyšetření a odběr krve. Jenomže pod vlivem alkoholu evidentně byl.

"Protože byl zjevně pod vlivem alkoholu, převezli jej kdyňští policisté do protialkoholní záchytné stanice. Věc zaevidovali jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Případem se dále zabývají," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24