Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Ledovka potrápí západ Čech ještě dnes. Postupně by se mělo začít oteplovat

21.12.2022 11:03

Západ Čech poslední tři dny ochromila ledovka. Nejen v Plzni jsou namrzlé chodníky a někde i silnice. Český hydrometeorologický ústav aktualizoval výstrahu.

sníh v plzni leden 2021 foto QAP (7)

„Vzhledem k aktuálním mrznoucím srážkám rozšiřujeme výstrahu na ledovku téměř na celé území Česka a zároveň upravujeme stupeň nebezpečí na vysoký v západních Čechách,“ aktualizoval výstrahu ČHMÚ. Výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Silná ledovka je v platnosti od dneška, tedy středy 21. prosince 2022 od 07:58 do 13 hodin. Platí pro celý Plzeňský kraj.

Dle ČHMÚ by se mělo na západě postupně oteplovat a ledovka mizet. „Během dne se bude v jihozápadní polovině Čech oteplovat a riziko ledovky se tak bude snižovat. Výstraha na ledovku ale bude pokračovat v dalších částech Česka, na Moravě a ve Slezsku pak čekáme tvorbu ledovky i během zítřka.“

Podle poslední zprávy je šance na sníh na Štědrý den v Plzni 0 %, v Železné Rudě 25 %. „Po sněžení v minulém týdnu a ledovce, která nás trápí už třetí den, dorazí v příštích hodinách od jihozápadu obleva. Sníh bude postupně mizet. Do Štědrého dne vydrží sníh hlavně na horách, kde výraznější obleva zasáhne jen Šumavu a Krušné hory. V nižších a středních polohách sníh vydrží do Štědrého dne především na severovýchodě Čech a na Moravě, zejména tam, kde prozatím leží více než 10 cm sněhu a v pátek a v sobotu nebude foukat moc silný vítr,“ uvedl ČHMÚ.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte