QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý školák skončil v péči lékařů! Křísit ho museli strážníci

30.05.2016 10:12

Namol opilý teenager zaměstnal strážníky i zdravotníky v Plzni. Po tom, co to přehnal s tvdrým alkoholem, nezvládl chůzi a nakonec ho museli křísit strážníci. Případem se bude zabývat i sociálka.

FOTO_MPP

Plzeňští strážníci museli pomáhat doslova namol opilému teenagerovi, který to dost přehnal s tvrdým alkoholem. Nakonec skončil netečně ležet s pusou plnou zvratků. Strážníkům se ho ale naštěstí podařilo zachránit a předat zdravotníkům.

Kvůli opilému školákovi vyrazila do Olšové ulice na základě přijatého oznámení. Svědek volal na linku 156, že ulicí prochází skupina mladých a jeden z nich je namol.

"Po příjezdu strážníci partičku mladých skutečně hned našli. Nezletilý hoch ležel na chodníku a vůbec nereagoval na slovní ani fyzické podněty. Hlídka ihned teenagerovi poskytla prvotní pomoc, uložila ho do zotavovací polohy a vyčistila mu ústa od zvratků. Přivolaní záchranáři chlapce po nezbytném vyšetření převezli na dětskou kliniku FN Plzeň Lochotín," potvrdila mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Podle strážníků, kteří se celou věcí dál zabývali, vyšlo najevo, že mladík vypil příliš tvrdého alkoholu. Když ho chtěla parta doprovodit na tramvaj, udělalo se mu zle a začal zvracet. Nakonec už nebyl schopný ani mluvit, a dokonce ani stát nebo jít. 

Celá záležitost tím ovšem neskončí. Případem opilého školáka se bude zabývat Orgán sociálně právní ochrany dětí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24